Λέβαδος Mountain Trail: Έκλεισαν οι εγγραφές, το πρόγραμμα και η τεχνική περιγραφή των διαδρομών

 Runbeat Team   13:07 14-01-2023  

Λέβαδος Mountain Trail: Έκλεισαν οι εγγραφές, το πρόγραμμα και η τεχνική περιγραφή των διαδρομών


Ολοκληρώθηκαν οι εγγραφές για το Λέβαδος Mountain Trail, το οποίο έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί την Κυριακή 22 Ιανουαρίου.

Οι διοργανωτές με ανακοίνωσή τους ευχαριστούν όσους δρομείς δήλωσαν συμμετοχή και έκαναν γνωστό το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων.

 

Όπως αναφέρουν, «η οργανωτική επιτροπή του ορεινού αγώνα Λέβαδος Mountain Trail που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 θέλει να ευχαριστήσει τους δρομείς για το ενδιαφέρον τους να βρεθούν για άλλη μια φορά στην γραμμή εκκίνησης του αγώνα και ανακοινώνει ότι η διαδικασία εγγραφών έχει πια ολοκληρωθεί αφού συμπληρώθηκε το όριο συμμετοχών.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 στην Λιβαδειά Βοιωτίας

Πρόγραμμα Διοργάνωσης

Σάββατο 21/01/2023

από 15:00 έως 21:00 παράδοση αριθμών

από 20:00 έως 22:00 pasta party.

Κυριακή 22/01/2023

ώρα 10:00 π.μ. εκκίνηση 1ου αγώνα των 23,7 χλμ.

ώρα 10:45 π.μ. εκκίνηση 2ου αγώνα των 10,8 χλμ.

ώρα 14:30 μ.μ. απονομές στον χώρο του τερματισμού

στις 15:30 μ. μ κλείσιμο αγώνα

Η διοργάνωση του Λέβαδος Mountain Trail εύχεται σε όλους καλή προετοιμασία και καλή αντάμωση στο παραμυθένιο σκηνικό των πηγών της Κρύας».

Νωρίτερα είχαν δώσει στη δημοσιότητα τις τεχνικές προδιαγραφές των διαδρομών, οι οποίες έχουν ως εξής:

«ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 24,2 χλμ.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΩΡΑ: 10:00

Η εκκίνηση γίνεται από το χαμηλότερο σημείο της διαδρομής με το υψόμετρο να είναι 179 μ. , φθάνει στην κορυφή του Λαφύστιου όρους «Προφήτης Ηλίας» με το ψηλότερο σημείο τα 902μ. και η συνολική θετική υψομετρική διαφορά αγγίζει τα 1.530μ.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στο πέρασμα του ποταμού στρίβοντας αριστερά μετά την εκκίνηση και στην είσοδο στα σκαλιά. Τα πρώτα 400 μ. είναι πλακόστρωτος πεζόδρομος καλής κατάστασης και η συνέχεια είναι ανάβαση με 446 σκαλιά, μέχρι το εκκλησάκι του Αγίου Μηνά.

Από το 1,1χλμ., περιοχή Μπαλωμένη Αυλή, αρχίζει ελαφριά κατηφόρα μέχρι το 3,4χλμ. που αρχίζει το πρώτο δύσκολο σημείο του αγώνα, όπου από τα 197μ.υψόμετρο, περιοχή Γεφυράκια, φτάνουμε στα 357μ., περιοχή Αετολίθια, στο 4,2χλμ. και στη συνέχεια μέχρι το 4,8χλμ.υπάρχει δασικός δρόμος με ήπια κατηφόρα.

Στο 4,8χλ μ. θα υπάρχει ο 1ος ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ με ότι προβλέπεται για αγώνα βουνού. Από το σημείο αυτό η διαδρομή ακολουθεί ανηφορικό ήπιο μονοπάτι μέχρι το 5,9χλμ και σε υψόμετρο 480μ, συναντάμε το εκκλησάκι του Αγίου Λουκά, όπου θα υπάρχει ο 2 ος ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ μόνο με νερό.

Τα επόμενα 500μ είναι ευθεία και από το 6,5χλμ. αρχίζει ανηφορικό μονοπάτι μέχρι το 7,9χλμ με το υψόμετρο να φτάνει τα 660μ.Από το σημείο αυτό, ακολουθεί κατηφορική διαδρομή με το μονοπάτι Αμαρκάδες και δασικό δρόμο, μέχρι το 10οχλμ.όπου συναντάμε το δυσκολότερο σημείο του αγώνα, με συνεχή ανάβαση σε αντιπυρική ζώνη, μήκους 1.600 μ. και από τα 400 μ., φθάνουμε στα 750μ.παίρνοντας θετική υψομετρική διαφορά 350 μ. Προτεινόμενη επιλογή για την άνοδο και στα 3 διαζώματα η αριστερή πλευρά.

Στo 10,5xλμ., κορυφή Μπατζιότι, θα υπάρχει ο 3ος ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ με ότι προβλέπεται για αγώνα βουνού. Στο 11 ο χλ μ. φτάνουμε στην κορυφή Κουκλόραχη και στο 11,7χλμ συναντάμε τη δεύτερη πιο υψηλή κορυφή της διαδρομής τη Γαρδαβίτσα, με υψόμετρο 720 μ .και μέχρι το 13 ο χλμ ακολουθεί ήπια κατηφόρα για πλήρη αποκατάσταση μετά την ένταση της αντιπυρικής, περιοχή Τραγογένι.

Στο 13 ο χλ μ. θα γίνεται ο έλεγχος αποκλεισμού, με όριο τις 3,5 ώρες. Το όριο είναι πολύ ελαστικό και σας παρακαλούμε να δεχτείτε την απόφαση του κριτή. Η διαδρομή συνεχίζεται μέσα σε μονοπάτια με πολλές εναλλαγές

Στο 14 ο χλμ. θα υπάρχει ο 4ος ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ με ότι προβλέπεται για αγώνα βουνού.

Από το 14 ο χλμ. μέχρι το 15 ο είναι το 2 ο δυσκολότερο σημείο του αγώνα, όπου από τα 680μ. φθάνουμε στα 902μ. μέσα από μονοπάτι με δάσος από έλατα, σχίνα και κουμαριές. Είναι το ψηλότερο σημείο της διαδρομής (ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ) και αν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, θα απολαύσετε την κορυφή του Ελικώνα, τον χιονισμένο Παρνασσό, τη Δίρφυ, την Πάρνηθα και το μεγαλύτερο μέρος της Κωπαΐδας, με τη λίμνη Υλίκη να δεσπόζει στη νότια πλευρά.

Αρχίζοντας συνεχή κατηφορική διαδρομή στα πανέμορφα δασικά μονοπάτια: Κεδρόλακκος, Πλάκα,

Παλιοχώρι και Φτερόλακα, φτάνουμε στο 19 ο χλμ., όπου συναντάμε το εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας, με τον 5 ο ΣΤΑΘΜΟ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ και ότι προβλέπεται για αγώνα βουνού.

Συνεχίζοντας μέσα σε καταπράσινη έκταση, με μικρή ανάβαση από το 19,2 χλμ. μέχρι το 20 ο χλμ και σε υψόμετρο από τα 560μ. στα 660μ., θα οδηγηθούμε στα μονοπάτια Λιθαρόστρουγκα και Κώστας Κωβός μέσα από δάσος πυκνής βλάστησης, κυρίως από πεύκα, βελανιδιές κουμαριές μέχρι το 22,5χλμ. όπου θα υπάρχει, ο 6 ος ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ, με ότι προβλέπεται για αγώνα βουνού.

Συνεχίζοντας τη κατηφορική διαδρομή σε δασικό δρόμο στα 23,2χλμ. φθάνουμε πάνω από το δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς, περιοχή Πετρωτά και στη συνέχεια μετά το υδραγωγείο μπαίνουμε στη συνοικία Λυκοχώρι, από όπου με ασφαλτοστρωμένους δρόμους και ενδιάμεσα σκαλοπάτια, πλησιάζουμε στο σημείο τερματισμού, αφού πρώτα διαβούμε, πάνω από το πανέμορφο πέτρινο γεφυράκι του ποταμού, τελειώνοντας την επίπονη προσπάθειά σας.

Από το σύνολο των 24.200 μ., τα 5.200 μ. είναι δασικός δρόμος, τα 1.500μ. άσφαλτος - πεζόδρομος και τα υπόλοιπα 17.500 μέτρα είναι μονοπάτια.

Η σήμανση έγινε με ταινίες έργου, μεταλλικές πινακίδες με βελάκια σε κάθε αλλαγή κατεύθυνσης.

Σε περίπτωση που δεν συναντήσετε πάνω από 100μ κάποιο από τα παραπάνω διακριτικά σημαίνει ότι έχετε χαθεί και πρέπει να επιστρέψετε.

Η Οργανωτική Επιτροπή του 7ου Ορεινού αγώνα με την επωνυμία ¨ΛΕΒΑΔΟΣ¨ 2023 εύχεται σε όλους σας καλή επιτυχία και κυρίως να χαρείτε την προσπάθειά σας στις όμορφες διαδρομές που θα διαβείτε.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 10,7 χλμ.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΩΡΑ 10.45

Η εκκίνηση γίνεται από το χαμηλότερο σημείο της διαδρομής με το υψόμετρο να είναι 179 μ, φθάνει στο ψηλότερο σημείο τα 470μ και η συνολική θετική υψομετρική διαφορά αγγίζει τα 650μ. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στο πέρασμα του ποταμού στρίβοντας αριστερά μετά την εκκίνηση και στην είσοδο στα σκαλιά. Τα πρώτα 400 μ. είναι πλακόστρωτος πεζόδρομος καλής κατάστασης και η συνέχεια είναι ανάβαση με 446 σκαλιά, μέχρι το εκκλησάκι του Αγίου Μηνά.

Από το 1.1χλμ., περιοχή Μπαλωμένη Αυλή, αρχίζει ελαφριά κατηφόρα μέχρι το 3.4 που αρχίζει το πρώτο δύσκολο σημείο όπου από τα 197μ. υψόμετρο, περιοχή Γεφυράκια, φτάνουμε στα 357μ. στο 4,2χλμ., περιοχή Αετολίθια, και στη συνέχεια μέχρι το 4,8χλμ. υπάρχει δασικός δρόμος με ήπια κατηφόρα.

Στο 4,8χλμ. θα υπάρχει ο 1ος ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ με ότι προβλέπεται για αγώνα βουνού. Από το σημείο αυτό η διαδρομή ακολουθεί ανηφορικό ήπιο μονοπάτι μέχρι το 5,9χλμ και σε υψόμετρο 480μ, συναντάμε το εκκλησάκι του Αγίου Λουκά, όπου θα υπάρχει ο 2 ος ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ μόνο με νερό.

Τα επόμενα 500μ είναι ευθεία και από το 6,5χλμ. αρχίζει ανηφορικό μονοπάτι μέχρι το 7 ο χλμ ., όπου συναντάει το 21 ο χλμ. της μεγάλης διαδρομής και ακολουθώντας τα μονοπάτια Λιθαρόστρουγκα και Κώστας Κωβός, φθάνουμε στο 8 ο χλμ. όπου θα είναι ο 3 ος ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ , με ότι προβλέπεται για αγώνα βουνού.

Συνεχίζοντας τη κατηφορική διαδρομή σε δασικό δρόμο στο 9 ο χλμ. φθάνουμε πάνω από το δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς, περιοχή Πετρωτά και στη συνέχεια μετά το υδραγωγείο, μπαίνουμε στη συνοικία Λυκοχώρι, από όπου με ασφαλτοστρωμένους δρόμους και ενδιάμεσα σκαλοπάτια, πλησιάζουμε στο σημείο τερματισμού, αφού πρώτα διαβούμε, πάνω από το πανέμορφο πέτρινο γεφυράκι του ποταμού, τελειώνοντας την προσπάθειά σας.

Από το σύνολο των 10.700 μ., τα 1.700 μ. είναι δασικός δρόμος, τα 1.500 άσφαλτος - πεζόδρομος και τα υπόλοιπα 7.500 μέτρα είναι μονοπάτια.

Η σήμανση έγινε με ταινίες έργου, μεταλλικές πινακίδες με βελάκια σε κάθε αλλαγή κατεύθυνσης.

Σε περίπτωση που δεν συναντήσετε πάνω από 100μ κάποιο από τα παραπάνω διακριτικά σημαίνει ότι έχετε χαθεί και πρέπει να επιστρέψετε.

Η Οργανωτική Επιτροπή του 7 ου Ορεινού αγώνα με την επωνυμία ¨ΛΕΒΑΔΟΣ¨ 2023 εύχεται σε όλους σας καλή επιτυχία και κυρίως να χαρείτε την προσπάθειά σας στις όμορφες διαδρομές που θα διαβείτε».