Λίγες ημέρες μετά τη συνέντευξή της κάνει πραγματικότητα το όνειρό της... στα 38 της ετοιμάζεται να πάει στους Ολυμπιακούς αγώνες!

 Runbeat Team   11:39 17-05-2021  

Λίγες ημέρες μετά τη συνέντευξή της κάνει πραγματικότητα το όνειρό της... στα 38 της ετοιμάζεται να πάει στους Ολυμπιακούς αγώνες!


Λίγες μέρες μετά τη μεγάλη της συνέντευξη στο Runbeat και τον Χρήστο Κώνστα, η Sara Hall κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να τερματίσει εντός του απαιτούμενου χρόνου των Olympic standards! Η Hall τερμάτισε 3η στα 10.000 μέτρα στο meeting του Sound Running, με χρόνο 31:21 και πλέον ετοιμάζεται για τα Ολυμπιακά Trials, τω οποίων το όριο είναι 31:25. Πρώτη τερμάτισε η Andrea Seccafien με 31:13, ενώ δεύτερη η Ednah Kurgat με 31:21.65.

 

Η Sara Hall στη συνέντευξή της στο Runbeat είχε μιλήσει για το όνειρό της, που δεν είναι άλλο από το να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η κορυφαία Αμερικανίδα Μαραθωνοδρόμος δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα της στα Αμερικανικά Trials Μαραθωνίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, συνεπώς έχει ως σκοπό να αγωνιστεί στα 10.000 μέτρα στο Τόκιο.

«Είμαι στο σωστό δρόμο»

 Η Sara Hall μας είχε μιλήσει για τη μετάβαση από τον Μαραθώνιο στα 10.000 μέτρα, λέγοντας πως σύμφωνα με τις τελευταίες επιδόσεις της στους αγώνες μεσαίων αποστάσεων, βρίσκεται σε καλό δρόμο.

«Είναι σίγουρα μια δύσκολη μετάβαση πίσω στο ταρτάν του σταδίου, έχουν περάσει 5 χρόνια από τότε που αγωνίστηκα για τελευταία φορά. Ξεκίνησα την προπόνηση του έτους πολύ καλά, αλλά μια ασθένεια με κατέρρευσε για μερικούς μήνες. Πλέον αισθάνομαι πολύ καλά τώρα και κερδίζω "έδαφος", αλλά τα Αμερικανικά Trials έρχονται πολύ γρήγορα! Θέλω να αξιοποιήσω κάθε εβδομάδα από τώρα μέχρι τότε. Έκανα έναν αγώνα 5.000 μέτρων στα τέλη Απριλίου, σημειώνοντας επίδοση 15:22 που απέχει 2 δευτερόλεπτα από την ατομική μου επίδοση, την οποία είχα σημειώσει σε νεαρότερη ηλικία. Επομένως είμαι στο σωστό δρόμο».

 

Η Αμερικανίδα δρομέας αποτελεί παράδειγμα αθλητή και γονέα, καθώς έχει 4 παιδιά και καταφέρνει να τα συνδυάζει όλα με μεγάλη αρμονία.

«Το 2020 μου έδειξε πόση φλόγα έχω ακόμη μέσα μου για το άθλημα. Είμαι πλέον 37 ετών κι΄αν η λογική λέει ότι πρέπει να αρχίσω να σκέφτομαι την απόσυρση, θεωρητικά η καταλληλότερη στιγμή θα ήταν τώρα εν μέσω της πανδημίας. Έχω 4 παιδιά και ποτέ δεν πίστευα ότι θα έκανα αυτή την καριέρα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο ήξερα ότι είχα πολύ περισσότερες δυνατότητες να δω και ενθουσιάστηκα στο να συνεχίσω την εσωτερική μου "εξώρυξη". Δεν κρύβω όμως ότι υπό αυτές τις συνθήκες, λόγω της πανδημίας, η προσπάθεια ήταν πιο κουραστική και αυτό γιατί ένιωσα ότι έπρεπε να συνεχίσω να εμπνέομαι εγγενώς», είχε πει μεταξύ άλλων στην πρόσφατη συνέντευξή της στο Runbeat.