Μαθήματα παραολυμπιακού αθλητισμού στο κέντρο της Αθήνας (vid)

 Runbeat Team   13:40 29-12-2021  

Μαθήματα παραολυμπιακού αθλητισμού στο κέντρο της Αθήνας (vid)


Η ΕΑΟΜ ΑμεΑ, η ΟΣΕΚΑ και η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους με στόχο αφενός να παρακινήσουν τα άτομα με αναπηρία να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και αφετέρου να ενημερώσουν τους αρτιμελείς και να τους δείξουν ότι η διαφορετικότητα δεν αποτελεί παράγοντα ρατσισμού και αποκλεισμού.

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από το «Παραολυμπιακό Πανόραμα» που διοργανώθηκε στο κέντρο της Αθήνας στις αρχές Δεκεμβρίου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία.

 

Στην πλατεία του Μοναστηρακίου σαράντα Ελληνίδες και Έλληνες αθλητές με αναπηρία και γνωστοί Παραολυμπιονίκες παρουσίασαν στον κόσμο έξι Παραολυμπιακά αθλήματα εντυπωσιάζοντας τους περαστικούς.

Όπως επισημαίνει και ο πρόεδρος της ΕΠΕ, Γιώργος Καπελλάκης, «θέλουμε να παρουσιάσουμε στον κόσμο, σε όλους του Έλληνες τα παραολυμπιακά αθλήματα. Να τα γνωρίσουν από κοντά να γνωρίσουν τους κανονισμούς τους, να δουν μεγάλους αθλητές από κοντά. Σίγουρα τέτοιες εκδηλώσεις δίνουν πολλά μηνύματα αλλά κυρίως μας ενδιαφέρει ο αθλητισμός ατόμων με αναπηρία να διαδοθεί από τη μία πλευρά της Ελλάδας στην άλλη. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν σε αυτό το πανόραμα Παραολυμπιακών αθλημάτων».

Δείτε το βίντεο: