O Galen Rupp και η Sara Hall ανάμεσα στα κορυφαία ονόματα του Μαραθώνιου του Σικάγο που επιστρέφει μετά την ακύρωσή του το 2020

 Runbeat Team   9:30 30-06-2021  

O Galen Rupp και η Sara Hall ανάμεσα στα κορυφαία ονόματα του Μαραθώνιου του Σικάγο που επιστρέφει μετά την ακύρωσή του το 2020


Ο Μαραθώνιος του Σικάγο επιστρέφει φέτος, με τη συμμετοχή δύο κορυφαίων μαραθωνοδρόμων. Ο αγώνας δεν έγινε το 2020, όπως και αρκετοί άλλοι λόγω κορωνοϊού και το 2021 πρόκειται να λάβουν μέρος ο Galen Rupp και η Sara Hall.

Ο υπεύθυνος του αγώνα, Carey Pinkowski ανακοίνωσε πως οι δύο αθλητές θα λάβουν μέρος στον αγώνα και αναμένεται να ξεχωρίσουν σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα. Ο μαραθώνιος έχει προγραμματιστεί για τις 10 Οκτωβρίου και ο Rupp θα αγωνιστεί περίπου 2 μήνες μετά τον μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων, που πρόκειται να είναι η τέταρτη Ολυμπιάδα του.

 

Η συμμετοχή του στον μαραθώνιο του Σικάγο θα είναι η τέταρτη στην καριέρα του, ενώ στην πρώτη του συμμετοχή στη διοργάνωση το 2017 έγινε ο πρώτος Αμερικανός που κερδίζει μετά από 15 χρόνια. Το 2018 τερμάτισε 5ος, ενώ το 2019 δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα λόγω τραυματισμού.

Από την άλλη, η Sara Hall θα τρέξει με στόχο να σπάσει το ρεκόρ ΗΠΑ στον μαραθώνιο γυναικών, του οποίου κάτοχος είναι η Deena Kastor με 2:19:36 από το 2006 στο Λονδίνο. «Όταν σκεφτόμουν για το που θα ήθελα να κυνηγήσω το εθνικό ρεκόρ, αποφάσισα πως θα ήταν καλύτερο να το κάνω στο σπίτι, στις ΗΠΑ», είχε αναφέρει στο παρελθόν η Hall, που θα αγωνιστεί φέτος στον αγώνα που πέρυσι έγινε μόνο virtual.