Nikki Hiltz: Η πρώτη ελίτ δρομέας που έκανε αποκαλυπτήρια ως transgender!

 Runbeat Team   17:59 01-04-2021  

Nikki Hiltz: Η πρώτη ελίτ δρομέας που έκανε αποκαλυπτήρια ως transgender!


Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του Trans Visibility, η οποία ήταν χθες, 31 Μαρτίου, η Αμερικανίδα αθλήτρια Nikki Hiltz έγινε η πρώτη ελίτ δρομέας που έκανε come out, δηλαδή αποκάλυψε πως είναι transgender ή στην περίπτωσή της non-binary.

Η αθλήτρια που ήταν φιναλίστ στα 1.500 μέτρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Ντόχα το 2019, έστειλε ένα μήνυμα προς όλο τον κόσμο μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram, θέλοντας να δώσει τη δύναμη σε όλα τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που βρίσκονται στον χώρο του αθλητισμού.

 

Στο μήνυμά της, η Hiltz αναφέρει: «COMING OUT, σαν transgender, non-binary. Γεια σας, είμαι η Nikki και είμαι transgender. Αυτό σημαίνει ότι δεν ταυτίζομαι με το φύλο που μου ανατέθηκε κατά τη γέννηση. Η λέξη που χρησιμοποιώ αυτήν τη στιγμή για να περιγράψω το φύλο μου είναι non-binary (μη δυαδικό).

Ο καλύτερος τρόπος για να εξηγήσω το φύλο μου είναι ως ρευστό. Μερικές φορές ξυπνάω και νιώθω σαν μια δυνατή βασίλισσα και άλλες μέρες ξυπνάω σαν να είμαι απλώς ένας άντρας που είναι… άντρας και άλλες φορές περιγράφομαι ως εντελώς έξω από το δυαδικό φύλο. Είναι περίπλοκο και προσπαθώ ακόμα να περιηγηθώ στον εαυτό μου, αλλά αποφάσισα πως ήρθε η ώρα να μοιραστώ τη ρευστότητα του φύλου μου σε όλους σας. Η δημοσίευση είναι τόσο συναρπαστική και τρομακτική, αλλά είμαι και θα είμαι πάντα πεπεισμένη ότι η ευπάθεια και η ορατότητα είναι απαραίτητες για τη δημιουργία κοινωνικής αλλαγής και αποδοχής. Οπότε εδώ, για άλλη μια φορά, βγαίνω από μια ντουλάπα για να γίνω ο πραγματικός και αυθεντικός εαυτός μου.

Σήμερα μπορώ να είμαι ορατή εξαιτίας των πολλών ανθρώπων που έχουν ανοίξει το δρόμο για μένα. Λοιπόν, από το βάθος της καρδιάς μου, σας ευχαριστώ και χαρούμενη ημέρα μετά την προβολή της όμορφης και ισχυρής trans οικογένειας μου».