Ο 102χρονος Bill Cooksey έγινε ο γηραιότερος που τερμάτισε στον ημιμαραθώνιο Great North Run (vid)

 Runbeat Team   10:45 12-09-2023  

Ο 102χρονος Bill Cooksey έγινε ο γηραιότερος που τερμάτισε στον ημιμαραθώνιο Great North Run (vid)


Ένα όνειρο ζωής έγινε πραγματικότητα για τον Bill Cooksey στα 102 χρόνια του καθώς κατάφερε να τερματίσει στον ημιμαραθώνιο του Great North Run προχθές Κυριακή 10/9.

Ο βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου έγινε ο γηραιότερος άνδρας που ολοκλήρωσε έναν ημιμαραθώνιο αλλά κυρίως πέρασε ένα πολύ σημαντικό μήνυμα με την αγωνιστικότητα και τη θέλησή του.

 

Ο Bill Cooksey, ο οποίος υπηρέτησε στη RAF μεταξύ 1941 και 1951, κάλυψε την απόσταση των 21,1 χιλιομέτρων με τη βοήθεια του Gavin Iceton σε πέντε ώρες και 41 λεπτά.

Ο αιωνόβιος είχε βάλει ως στόχο να αγωνιστεί στο Great North Run και γι’ αυτό προπονούνταν εντατικά διανύοντας αρκετά χιλιόμετρα στην καθημερινότητά του.

«Πάντα ήθελα να το κάνω», είπε ο MR Cooksey στο ITV πριν από τον αγώνα. «Μένω εδώ πάνω από 30 χρόνια και πάντα περπατούσα, και όταν άκουσα για το Great North Run σκέφτηκα “θα μπορώ να το κάνω σίγουρα”, γιατί υπάρχει η πρόσθετη ώθηση του NHS».

Ο αγώνας δεν ήταν εύκολος καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν κακές, ενώ υπήρξαν διαστήματα που έριχνε καταρρακτώδη βροχή. Αρκετοί ήταν οι δρομείς που εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους. Όχι όμως και ο κ. Cooksey, ο οποίος άντεξε και έφτασε στον τερματισμό. «Είμαι χαρούμενος που το έκανα», είπε στη Daily Mail. «Θα ήταν καλύτερα να μην είχαμε να αντιμετωπίσουμε τη βροχή, αλλά τελικά όλα καλά».