Ο αθλητισμός βελτιώνει την ποιότητα ζωής μας

 Runbeat Team   10:35 30-01-2021  

Ο αθλητισμός βελτιώνει την ποιότητα ζωής μας


Τα θετικά της άθλησης είναι πάρα πολλά και δε χρειάζεται να τα αναλύσουμε όλα. Πάμε όμως να δούμε κάποια εξ αυτών που αντανακλούν στην καθημερινότητά μας και μας βοηθούν να έχουμε μία πιο όμορφη, χαλαρή και ευχάριστη μέρα. Τι μπορεί λοιπόν να κάνει η άθληση στην υγεία μας;

1) Μειώνει το stress

Ο αθλητισμός σε όλες τις μορφές του είναι ικανός να μειώσει τα επίπεδα stressστον οργανισμό μας και να μας δώσει μία χαλαρότερη ζωή. Οι αθλητές, ειδικά οι ερασιτέχνες, τείνουν να αποβάλλουν πολύ εύκολα το άγχος από τη ζωή τους και κύριος λόγος είναι ο χρόνος που περνούν κάνοντας γυμναστική μόνοι ή με παρέα.

2) Μας δίνει αυτοπεποίθηση

Όταν έχουμε πετύχει τους στόχους μας και έχουμε φτάσει το σώμα μας στο επιθυμητό επίπεδο, η αυτοπεποίθησή μας ανεβαίνει, καθώς νιώθουμε καλύτερα με τον εαυτό μας και αυτό βγαίνει προς τα έξω.

3) Πολεμάει τον εθισμό

Το τρέξιμο, η γυμναστική και κάθε μορφή άσκησης είναι ικανή να βγάλει τους εθισμούς από τη ζωή μας. Το σώμα και το μυαλό ξεχνιέται, κάνοντας κάτι το δημιουργικό και ωφέλιμο για τον οργανισμό και ταυτόχρονα πολεμάει οποιονδήποτε εθισμό μπορεί να έχουμε.

4) Βελτιώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Οι αθλητές έχουν μικρότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν κατά την περίοδο του χειμώνα. Το ανοσοποιητικό σύστημα των ατόμων που γυμνάζονται είναι συνήθως καλύτερο από τα άτομα που δεν αθλούνται, συνεπώςείναι και πιο υγιείς.

5) Ενισχύει τη μνήμη

Η μνήμη είναι ένα βασικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας και η άθληση είναι κάτι που μπορεί να τη βελτιώσει.

6) Βελτιώνει τις διατροφικές μας συνήθειες

Οι αθλητές για να αποδώσουν σωστά, ακολουθούν και την κατάλληλη διατροφή. Η σωστή διατροφή μπορεί να γίνει συνήθεια και να έχει άμεσο αντίκτυπο στο σώμα μας, συνδυαστικά με την άθληση.

7) Προσφέρει μακροζωία

Τι καλύτερο από μία μεγάλη και χωρίς προβλήματα υγείας ζωή; Με την συχνή άθληση δίνουμε πιθανότητες για μακροζωία στον εαυτό μας.

8) Βελτιώνει τις μαθησιακές μας ικανότητες

Κάτι το οποίο αφορά τους μαθητές, τους φοιτητές και όσους ασχολούνται με μαθήματα και σεμινάρια, είναι ότι η άθληση μπορεί σε βάθος χρόνου να βελτιώσει την ικανότητά τους να μάθουν και να έχουν τον τρόπο να συγκρατούν περισσότερες νέες πληροφορίες.

9) Μειώνει τους πόνους της μέσης

Όσοι κάνουν καθιστική ζωή, τότε σίγουρα θα καταλάβουν το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει τρόπος να μειώσεις τους πόνους στην πλάτη και στην μέση. Με τη γυμναστική βελτιώνουμε τη στάση του σώματος και καταπολεμούμε με φυσικές μεθόδους όσα μας προκαλεί η καθιστική ζωή σε ένα γραφείο ή στο σπίτι.