Πανέτοιμος να υπερασπιστεί τον τίτλο του ο Kipchoge

 Runbeat Team   20:23 26-07-2021  

Πανέτοιμος να υπερασπιστεί τον τίτλο του ο Kipchoge


O Eliud Kipchoge ολοκλήρωσε την προετοιμασία του στην Κένυα, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Ο κορυφαίος μαραθωνοδρόμος προπονείται το τελευταίο διάστημα στην πατρίδα του, με σκοπό να διεκδικήσει εκ νέου το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Να θυμίσουμε ότι ο Kipchoge ήταν ο χρυσός Ολυμπιονίκης στο Ρίο το 2016, σημειώνοντας χρόνο 2:08:44 στον μαραθώνιο, ενώ έχει και δύο ακόμα Ολυμπιακά μετάλλια, ένα χάλκινο από τον αγώνα των 5.000 μέτρων στην Αθήνα το 2004 και ένα ασημένιο από τα 5.000 μέτρα στο Πεκίνο το 2008.

 

Ο έμπειρος δρομέας πήρε το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στον μαραθώνιο NN Mission Marathon του Τβέντε με χρόνο 2:04:30, σε έναν αγώνα με μεγάλο ενδιαφέρον στο αεροδρόμιο της πόλης. Ο Μαραθώνιος των Ολυμπιακών Αγώνων θα γίνει στις 8 Αυγούστου στο Σαπόρο, με τον ίδιο να δηλώνει έτοιμος για να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

«Έχω ολοκληρώσει την προπόνησή μου και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα τρέξω στο Σαπόρο. Για εμένα, δεν υπάρχει μεγαλύτερος αγώνας από το να αγωνίζεσαι για ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Στην Ιαπωνία, θα υπερασπιστώ τον τίτλο μου από το Ρίο. Το να κερδίσω δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο στον μαραθώνιο θα σήμαινε τα πάντα για εμένα», ανέφερε σε ανάρτησή του ο Eliud Kipchoge.