Παρέδωσε προσωπικά αντικείμενα στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου ο Κώστας Γκελαούζος (Pics)

 Runbeat Team   17:03 10-12-2021  

Παρέδωσε προσωπικά αντικείμενα στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου ο Κώστας Γκελαούζος (Pics)


Λίγες εβδομάδες από τη μεγάλη νίκη του στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ο Κώστας Γκελαούζος τιμήθηκε από το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, καθώς παρέδωσε προσωπικά του αντικείμενα τα οποία θα εκτίθενται από εδώ και πέρα εκεί.

Σε εκδήλωση που έγινε χθες, Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου προς τιμήν του στον Μαραθώνα, ο Έλληνας πρωταθλητής παρέδωσε το Χρυσό μετάλλιο που κέρδισε στον 38ο Μαραθώνιο της Αθήνας, τα παπούτσια της Χρυσής διαδρομή, τον αριθμό με τον οποίο έτρεξε και την στολή του.

Ο Δήμαρχος κος Στέργιος Τσίρκας καλωσόρισε τον Κορυφαίο Έλληνα Μαραθωνοδρόμο στην πόλη του Μαραθώνα και στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου και παρέλαβε αθλητικά του κειμήλια για μόνιμη έκθεσή τους στο Μουσείο.

Καλεσμένος του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου ήταν επίσης ο μεγάλος Πρωταθλητής, που κατείχε το ρεκόρ στην Αυθεντική διαδρομή για 17 ολόκληρα χρόνια μέχρι και τις 14.11.2021, ο Νίκος Πολιάς. Ξεχωριστή θέση στην εκδήλωση είχε ο γηραιότερος Έλληνας Μαραθωνοδρόμος, που κατάφερε να τερματίσει και στον φετινό Μαραθώνιο έχοντας συμπληρώσει τα 90του χρόνια Στέλιος Πρασσάς.

Όπως ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μαραθώνος κος Στέργιος Τσίρκας:

«Είναι μεγάλη τιμή για τον Μαραθώνα μας να φιλοξενούμε σήμερα τους πρωταθλητές μας Κώστα Γκελαούζο και Νίκο Πολιά και χαρά μας που έχουμε μαζί μας και τον Στέλιο Πρασσά που τερμάτισε ξανά φέτος στα 90 του χρόνια. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου την νεολαία μας, τους τοπικούς πρωταθλητές μας που μας κάνουν υπερήφανους με τις διακρίσεις τους. Οι μαθητές αυτοί είναι το μέλλον μας και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Ο Κώστας και ο Νίκος είναι το καλύτερο παράδειγμα για να ακολουθήσουν οι νέοι μας. Ευχαριστώ θερμά τον Κώστα Γκελαούζο που μας παραχωρεί τα κειμήλιά του. Είναι τεράστια η τιμή που μας κάνει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από την νίκη του. Είμαι σίγουρος ότι έχει πολλά μετάλλια να κερδίσει ακόμη στο μέλλον.»

O Κωνσταντίνος Γκελαούζος από την πλευρά του τόνισε:

«Ήθελα με αυτόν τον τρόπο να αφήσω το στίγμα μου στον Μαραθώνα και στο Μουσείο. Τα ρεκόρ είναι για να τα ξεπερνάμε και για να παραδειγματιζόμαστε να γίνουμε καλύτεροι, είναι τα σκαλοπάτια για τα επόμενά μας βήματα».

Ενώ ο Νίκος Πολιάς δήλωσε: «Ευχαριστώ τον Δήμο Μαραθώνος και το Μουσείο για την πρόσκληση. Όντως τα ρεκόρ όπως είπε και ο Κώστας είναι για να καταρρίπτονται, να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι και να κάνουμε καλύτερη την κοινωνία μας».

Τιμητική πλακέτα στον Κωνσταντίνο Γκελαούζο απένειμαν:

O Δήμαρχος Μαραθώνος κος Στέργιος Τσίρκας, παρουσία των Αντιδημάρχων Ευάγγελου Κυπαρίσση, Χρήστου Στάμου και Δημήτρη Παπαϊωάννου. Των Δημοτικών Συμβούλων Τάκη Μακρή και Στέλιου Γεραμάνη. Των Προέδρων της Κοινότητας Μαραθώνος και Νέας Μάκρης κ.κ. Κώστα Λάσκου και Κώστα Κουλούκουσα αντίστοιχα. Ο Δήμαρχος τίμησε επίσης τον Νίκο Πολιά για την συμβολή του στην ανάδειξη του Μουσείου Μαραθωνίου.

 

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ρουμελιωτών Β.Α κα Μαρία Καραχάλιου και μέλη του ΔΣ

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Τελμησσού κος Βλάσσης Καραβασίλης και μέλη του ΔΣ

Ο πρόεδρος της ομάδας ΜΑΧΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ κος Παναγιώτης Γκιάλπης