Patrick Sang: «Ξέρω πολλούς αθλητές με μεγαλύτερο ταλέντο από τον Kipchoge»

 Runbeat Team   15:50 06-11-2021  

Patrick Sang: «Ξέρω πολλούς αθλητές με μεγαλύτερο ταλέντο από τον Kipchoge»


Ο προπονητής του Eliud Kipchoge παραχώρησε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην Ισπανική «Marca», μιλώντας μεταξύ άλλων για τον κορυφαίο Κενυάτη δρομέα. Ο έμπειρος προπονητής μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Kipchoge, εξηγώντας τι είναι αυτό που τον έχει κάνει να ξεχωρίσει.

 

«Ο Eliud είναι ένας αρχηγός για άλλους αθλητές, αλλά πάνω απ’ όλα είναι αρχηγός του εαυτού του. Δεν είναι ένας ενεργός αρχηγός γιατί δεν μιλάει πολύ. Μπορούμε να πούμε ότι ο τρόπος του να είναι ο αρχηγός είναι να βοηθάει άλλους. Χρειαζόμαστε ανθρώπους σαν τον Eliud στις ζωές μας. Είναι από τους ανθρώπους που νοιάζονται για όλους.

Ο Eliud βελτιώνεται σαν αθλητής επειδή καταλαβαίνει το άθλημα. Ο στίβος δεν είναι μόνο τα αγωνίσματα και οι νίκες. Όλοι παίζουν τον ρόλο τους και εκείνος ξέρει ακριβώς ποιος είναι ο δικός του. Έχει μοναδική ψυχική δύναμη και καταλαβαίνει ότι ο πόνος είναι κομμάτι του τρεξίματος» είπε ο Sang για την επιτυχία του Kipchoge.

Ο προπονητής του κορυφαίου δρομέα όλων των εποχών τόνισε μάλιστα πως η προπόνηση έχει τεράστια σημασία για να επιτύχει κάποιος. Όπως είπε ο ίδιος, ο Kipchoge έχει δουλέψει πάρα πολύ για να βρίσκεται στο συγκεκριμένο επίπεδο, λέγοντας τη φράση «Ξέρω πολλούς αθλητές με μεγαλύτερο ταλέντο από τον Kipchoge», κάτι το οποίο υποδηλώνει πως δεν φτάνει μόνο το ταλέντο για να είναι κάποιος κορυφαίος σε ένα άθλημα.

 

Σχετικά με το εάν θα μπορούσε ο αθλητής του να γίνει προπονητής στο μέλλον, o Sang απάντησε: «Ναι, ο Eliud θα μπορούσε να γίνει ένας πολύ καλός προπονητής στο μέλλον. Για να είμαι ειλικρινής, θα τον έβλεπα σαν έναν πολύ καλό πρεσβευτή του αθλήματός μας παγκοσμίως».

Αξίζει να θυμίσουμε ότι για τη σχέση του με τον Patrick Sang μίλησε στο Runbeat ο ίδιος ο Eliud Kipchoge, στην μεγάλη αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησε.