Puma Deviate Nitro Elite: Ο νέος αξιόπιστος «σύντροφος» για αγώνες και προπονήσεις που κερδίζει θέση στο βάθρο των super running shoes

 Runbeat Team   9:25 15-10-2021  

Puma Deviate Nitro Elite: Ο νέος αξιόπιστος «σύντροφος» για αγώνες και προπονήσεις που κερδίζει θέση στο βάθρο των super running shoes


Αν μας έλεγαν μόλις 1 χρόνο πριν ότι η Puma κατάφερε να ρίξει στην δρομική αγορά των super running shoes, ένα παπούτσι με ανθρακονήματα ικανό να ανταγωνιστεί ευθέως τα γρηγορότερα παπούτσια Μαραθωνίου και όχι μόνο, το πιθανότερο είναι ότι θα μειδιούσαμε. Όμως η εταιρεία λανσάροντας το τελευταίο μοντέλο από τη γκάμα των συνολικά 5 καινοτόμων παπουτσιών της που βασίζονται στο νέο Νitro Foam , έρχεται να μας πει ευθέως ότι « Γελάει καλύτερα, όποιος γελάει τελευταίος».

Και αυτό το κατάφερε η Ρuma με το Deviate Nitro Elite Racer. O νέος αξιόπιστος «σύντροφος» των αγώνων σας αλλά και των γρήγορων προπονήσεων.

Πάμε να δούμε γιατί αυτό το μοντέλο κατάφερε πολύ γρήγορα να αναρριχηθεί στην ελίτ των super running shoes.

Το Deviate Nitro Elite χρησιμοποιεί Nitro Elite Foam που είναι αφρός με βάση PEBA σε σύγκριση με το Nitro Foam που χρησιμοποιείται στο Deviate Nitro(προηγούμενο μοντέλο) το οποίο είναι κατασκευασμένο από πρώτες ύλες εκτός EVA.

Η πλάκα ανθρακόνημα (carbon plate) στο Deviate Nitro Elite είναι μια πλάκα άνθρακα 100% η οποία είναι και ελαφρύτερη.

Το εξωτερικό καουτσούκ στο Deviate Nitro Elite είναι επίσης ελαφρύτερο με αποτέλεσμα το παπούτσι να είναι ελαφρύτερο κατά 84 γραμμάρια από το προηγούμενο μοντέλο. Το επάνω μέρος του είναι ακόμη πιο μίνιμαλ περιορίζοντας εξαιρετικά το συνολικό βάρος του παπουτσιού που μόλις που καταφέρνει να ξεπεράσει τα 190 γραμμάρια!

Photo

Το συγκεκριμένο παπούτσι το πρώτο είδαμε στα πόδια της χάλκινης Ολυμπιονίκης του Τόκιο στο Μαραθώνιο Molly Seidel και εκ τότε μπήκαμε στον πειρασμό να ρίξουμε πιο βαθιά «βουτιά» στο συγκεκριμένο μοντέλο.

Από τη πρώτη επαφή πριν καν το φορέσεις στα πόδια σου αντιλαμβάνεσαι πόσο βελτιωμένο είναι το πάνω μέρος του παπουτσιού. Αυτό που παρατηρήθηκε πρώτα ήταν πόσο καλύτερο ήταν το επάνω μέρος του Deviate Nitro: Λεπτότερο, πιο αναπνεύσιμο, ελαφρύτερο και χωρίς ένα τεράστιο «τακούνι» που μπορεί να σου επηρεάσει τον αχίλλειο τένοντα.

Παρά το λεπτό πάνω μέρος , τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί εξασφαλίζουν ότι το πόδι σας θα αντιμετωπίσει ικανοποιητικά τις υγρές συνθήκες που θα συναντήσει το χειμώνα. Η εξωτερική σόλα είχε επίσης εκπληκτική πρόσφυση στο βρεγμένο πεζοδρόμιο και τους δρόμους.

Το Nitro Elite Foam είναι ένας πολύ εντυπωσιακός σούπερ αφρός και έχει πολλά να του αρέσει.

Η ενδιάμεση σόλα του Deviate Nitro Elite έχει ύψος 36mm στη φτέρνα, 28mm στο μπροστινό μέρος , αποδίδοντας ένα drop των 8mm

Το Deviate Nitro Elite έχει πολύ ευέλικτη οδήγηση και παρά το γεγονός ότι είναι ένα γρήγορο παπούτσι μπορεί να χειριστεί όλους τους τύπους, συμπεριλαμβανομένων πιο αργών και πιο χαλαρών χιλιομέτρων λόγω του πόσο απαλή είναι η ενδιάμεση σόλα PEBA.

Στην αντίθετη πλευρά του φάσματος, μπορεί επίσης να χειριστεί διαλειμματικές προπονήσεις κάτω των 4 λεπτών ανά χιλιόμετρο με ευκολία λόγω της απόκρισης της πλάκας και του αφρού της ενδιάμεσης σόλας.

Το Deviate Nitro Elite διαθέτει μία από τις καλύτερες και πιο ανθεκτικές εξωτερικές σόλες από οποιοδήποτε σούπερ παπούτσι.

Υπάρχει άφθονο χοντρό καουτσούκ PUMAGRIP LT , ιδιαίτερα ανθεκτικό στην τριβή σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό.

Photo

Ολόκληρο το μπροστινό μέρος του ποδιού καλύπτεται από χοντρό καουτσούκ καθώς και το μεγαλύτερο μέρος του πίσω ποδιού, οπότε το λάστιχο φέρει το μεγαλύτερο βάρος σε όλες τις ζώνες βαριάς πρόσκρουσης.

Ακόμη και μετά από 250 χιλιόμετρα στο ζευγάρι η αντοχή της εξωτερικής σόλας εξακολουθεί να είναι εξαιρετική. Αυτό που εντυπωσιάζει πραγματικά είναι το πόσο ανθεκτικός είναι στην τριβή ο αφρός Nitro Elite.

Ακόμη και ο εκτεθειμένος αφρός της ενδιάμεσης σόλας στην περιοχή του μεσαίου ποδιού δεν έχει μασηθεί από το έδαφος όπως άλλοι μαλακοί υπερκρίσιμοι αφροί.

Στο κέντρο της φτέρνας υπάρχει μια ρηχή κοιλότητα που επιτρέπει στον αφρό να συμπιέζεται προς τα κάτω και αυξάνει την απορρόφηση των κραδασμών κάτω από τη φτέρνα σας.

Επιπροσθέτως με το Deviate Nitro Elite εξασφαλίζεται και κάτι ακόμη ιδιαίτερα κρίσιμο για τους Ελληνικούς δρόμους. Οδηγική ασφάλεια! Πως συμβαίνει αυτό; Ολόκληρο το βλέμμα του παπουτσιού είναι ανακλαστικό καθώς και οι ασημένιες λωρίδες στο πλάι. Για όσους προτιμούν να τρέχουν τη νύχτα ή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, το αντανακλαστικό στίγμα και το spoiler βεβαιώνει ότι θα είστε εμφανείς.

 Συνοψίζοντας με αριθμούς τα σημεία-«κλειδιά»

UPPER: Δανειζόμενο το άνω μέρος από το Liberate Nitro σε συνεργασία με μια μπάντα που ενώνεται με το σύστημα δεσίματος του και στοχεύει στην σταθερότητα του midfoot και ειδικότερα της καμάρας, καταλήγοντας στο midsole, παρέχει αρκετή υποστήριξη για μια σταθερή αίσθηση κλειδώματος του πέλματος την ημέρα του αγώνα.

MIDSOLE: Τεχνολογία NITRO κατά μήκος, παρέχοντας υψηλή επιστροφή ενέργειας (74-80%) και υψηλή αντικραδασμική προστασία σε ένα ελαφρύ πακέτο (35% πιο ελαφρύ από την τεχνολογία Pro-Foam Lite).

Επιπλέον σταθερότητα, χάρη στην τεχνολογία INNOPLATE, σχεδιασμένη να λειτουργεί ως μοχλός, για μέγιστη επιστροφή ενέργειας κατά το toe-of, υλοποιημένη εδώ από ίνες άνθρακα 100%.

OUTSOLE: Η τεχνολογία PUMAGRIP παρέχει στον δρομέα 31.6% μεγαλύτερη αντιολισθητική προστασία σε σχέση με προηγούμενες σεζόν σε κάθε είδους επιφάνεια με το ειδικά επεξεργασμένο καουτσούκ κατά μήκος της σόλας.

Βάρος

Μεγ. 37 Γυναικείο: 151g / 5.3oz

Μεγ.42 Ανδρικό : 191g / 6.7oz