Πως μπορεί να ωφελήσει ένα τραμπολίνο το τρέξιμό μου;

 Runbeat Team   18:36 01-02-2021  

Πως μπορεί να ωφελήσει ένα τραμπολίνο το τρέξιμό μου;


Το τραμπολίνο, εκτός από ένα παιχνίδι που λατρεύουν τα παιδιά, αποτελεί και ένα χρήσιμο εργαλείο για την προπόνησή μας. Τα τραμπολίνο προπόνησης ή rebounder, όπως μπορεί να τα συναντήσουμε, βοηθούν πολύ στην ανάπτυξη του κάτω μέρους του σώματός μας και στην ενδυνάμωση του πυρήνα μας. Ασφαλώς και είναι ειδικά διαμορφωμένα και κατασκευασμένα, και δεν έχουν καμία σχέση με τα τραμπολίνο των παιδιών. Τα rebounders είναι πιο δυνατά και στιβαρά από τα παιχνίδια και έχουν μεγάλα ελατήρια, σχεδιασμένα για να αντέχουν το βάρος ενός ενήλικα αθλητή.

Από τη στιγμή λοιπόν που οι δρομείς με τη συνεχή άθληση ασκούν μεγάλη πίεση στο κάτω μέρος του σώματός τους, υπάρχει και μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανιστούν τραυματισμοί στα πόδια, στα γόνατα ή στους αστραγάλους. Με τη συχνή χρήση rebounder, ένας δρομέας μπορεί να εκπαιδεύσει τους μύες του σώματός του να επηρεάζουν πιο πολύ την ισορροπία του. Επίσης, το τραμπολίνο αυξάνει τη δύναμη στις αρθρώσεις του σώματος, κυρίως με τη μίμηση των κινήσεων που κάνει το ανθρώπινο σώμα κατά τη διάρκεια του τρεξίματος. Με το τραμπολίνο βελτιώνεται και η καρδιαγγειακή απόδοση του αθλητή, ενώ σχετικά με το τρέξιμο, βοηθάει πάρα πολύ στην κατάλληλη στάση του σώματος την ώρα του αγώνα.

Υπάρχει μία πληθώρα ασκήσεων που μπορούν να εκτελεστούν σε ένα τραμπολίνο. Μεταξύ άλλων, βρίσκονται τα squats, το επιτόπιο τρέξιμο και τα μικρά πηδήματα. Οργανώστε ένα πρόγραμμα διαμορφωμένο στις ανάγκες και τον χρόνο που μπορείτε να διαθέσετε. Το τραμπολίνο μπορεί να έχει οφέλη πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την άθληση. Πριν, γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μία πολύ καλή μορφή προθέρμανσης πριν το τρέξιμο, κατά τη διάρκεια της άθλησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέρος του κανονικού προγράμματος εκγύμνασης, αλλά και μετά την άθληση, ως ένα μέσω αποκατάστασης ή αποθεραπείας.

Αν επιλέξετε να βάλετε το τραμπολίνο στην καθημερινότητά σας, τότε θα έχετε ένα φοβερό επιπλέον μέσο που μπορεί να προσφέρει στο σώμα σας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.