ΣΕΓΑΣ: Ξεκίνησε η έκδοση αθλητικών δελτίων για τους άνω των 35 ετών!

 Χρήστος Κώνστας   12:49 07-10-2022  

ΣΕΓΑΣ: Ξεκίνησε η έκδοση αθλητικών δελτίων για τους άνω των 35 ετών!


Προηγήθηκε η πολύμηνη ανάδειξη του θέματος από το Runbeat (Δείτε Εδώ και Εδώ), μια Γενική Συνέλευση που διόρθωσε το «λάθος» του 2018 (Δείτε Εδώ) και επτά μήνες αναμονής με έντονο παρασκήνιο και αλλεπάλληλες παλινωδίες (Δείτε Εδώ), για να ενεργοποιηθεί επιτέλους η εφαρμογή του αναθεωρημένου-έστω και χωρίς (προς το παρόν) την έγκριση της ΓΓΑ-κανονισμού μεταγραφών, ο οποίος ανοίγει το δρόμο για την έκδοση αθλητικών δελτίων για αθλητές ηλικίας άνω των 35 ετών.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν εκδοθεί τα πρώτα δελτία μετά και την ομόφωνη απόφαση του ΣΕΓΑΣ να προχωρήσει στην περίοδο των μεταγραφών εφαρμόζοντας τον ισχύοντα κανονισμό και να ασκήσει όλα τα Νόμιμα δικαιώματα του, ώστε να γίνει δεκτός από τη ΓΓΑ ο νέος κανονισμός, όπως αυτός ψηφίστηκε στη γενική συνέλευση και διαμορφώθηκε μετά τις πρώτες παρατηρήσεις της ΓΓΑ τον Ιούλιο του 2022.

Σε ότι αφορά τα δελτία για τους άνω των 35 ετών είναι σαφές ότι θα εκδοθούν βάσει του νέου κανονισμού, αφού σε αυτόν γίνεται η αναφορά περί δικαιώματος έκδοσης δελτίων.

ΣΕΓΑΣ: Ξεκίνησε η έκδοση αθλητικών δελτίων για τους άνω των 35 ετών! runbeat.gr

Υπενθυμίζεται όπως είχε δημοσιεύσει το Runbeat, ότι στο 5ο άρθρο του Δεύτερου Κεφαλαίου «ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ» και στην παράγραφο 3 αναφέρεται ότι «Αθλητής άνω των 28 ετών (28 & 1 ημέρα συμπληρωμένων), μέχρι και 35 συμπληρωμένων, δικαιούται να μετεγγραφεί σε Σωματείο της αρεσκείας του, κάθε δύο (2) έτη, εκτός και αν υπάρχει η συναίνεση του Σωματείου που ανήκει, οπότε επιτρέπεται και από τον πρώτο χρόνο. Από 35 συμπληρωμένων ετών (35 & 1 ημέρα), σύμφωνα με το καταστατικό, δικαίωμα Μετεγγραφής, έχουν, οι αθλητές, που την προηγούμενη, της Μεταγραφικής, αγωνιστική περίοδο, είχε πετύχει, επίδοση, που περιλαμβάνεται, στις πενήντα (50) καλύτερες, του ετήσιου πίνακα επιδόσεων, του αγωνίσματος τους. Σε περίπτωση, ωστόσο, που αθλητής, άνω των 35 ετών, που δεν εντάσσεται στην ως άνω κατηγορία, επιθυμεί να μεταγραφεί ή να εκδώσει δελτίο ή να ανανεώσει δελτίο, τότε καταβάλλει στην ΕΑΣ παράβολο εκατό (100) ευρώ.

ΣΕΓΑΣ: Ξεκίνησε η έκδοση αθλητικών δελτίων για τους άνω των 35 ετών! runbeat.gr

Mε αυτά τα δεδομένο και εφόσον συνεχίσει απρόσκοπτα η έκδοση νέων δελτίων για τις ηλικίες άνω των 35 ετών αναμένεται να εκτιναχθεί ο αριθμός των συμμετοχών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου. Πολλοί ανεξάρτητοι ερασιτέχνες δρομείς πληρούν τα όρια που έχει θέσει ο ΣΕΓΑΣ για τη συμμετοχή σύμφωνα με την προκήρυξη που δημοσιεύθηκε στις 3 Οκτωβρίου (Δείτε Εδώ).

 

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου του 2021 είχαν δηλωθεί συνολικά 79 αθλητές και αθλήτριες. 54 συμμετοχές στους άνδρες και 25 συμμετοχές στις γυναίκες.