Στις 10/11 ανοίγει της πύλες της η Έκθεση Marathon EXPO 2022 και παρουσιάζεται το μετάλλιο του 39ου ΑΜΑ

 Runbeat Team   14:01 07-11-2022  

Στις 10/11 ανοίγει της πύλες της η Έκθεση Marathon EXPO 2022 και παρουσιάζεται το μετάλλιο του 39ου ΑΜΑ


Για την προσεχή Πέμπτη 10 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί η δεύτερη συνέντευξη Τύπου για τον 39ο Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό καθώς και τα επίσημα εγκαίνια της Αθλητικής Έκθεση ΟΠΑΠ Marathon EXPO 2022. Οι εκδηλώσεις είχαν αρχικά προγραμματιστεί να διεξαχθούν την Τετάρτη 9/11 (στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβο Ντο στο Π. Φάληρο), όμως λόγω της 24ης Πανελλαδικής απεργίας μετατέθηκε για μία μέρα μετά.

 

Τα εγκαίνια της EXPO θα γίνουν στις 13:00 και στη συνέχεια 13:30 η συνέντευξη Τύπου στην οποία θα γίνει η παρουσίαση αθλητριών και αθλητών που συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου, τεχνικές και άλλες λεπτομέρειες λίγο πριν την εκκίνηση του μεγαλύτερου μαζικού αθλητικού γεγονότος στη χώρα μας με τη συμμετοχή 45.000 δρομέων.

Ο σπουδαίος Έλληνας ζωγράφου, Γιάννης Ψυχοπαίδης, θα παρουσιάσει το φετινό μετάλλιο που είναιι το τρίτο της σειράς το οποίο φιλοτεχνείται από Έλληνες εικαστικούς και αποτελεί μέρος της σειράς οκτώ μεταλλίων, η οποία ξεκίνησε το 2019 με τη νικηφόρα για τους Έλληνες “Μάχη του Μαραθώνα” που φιλοτέχνησε ο Αλέκος Φασιανός. Το 2021, ο Κώστας Βαρώτσος εστίασε στον “Θρυλικό Ημεροδρόμο του 490π.Χ.” που έχασε τη ζωή του στην προσπάθεια να μεταφέρει τα καλά νέα, αποτελώντας την πηγή έμπνευσης για τη γέννηση του Μαραθωνίου Δρόμου.

Κάθε χρόνο χαράσσεται έντονα πάνω στα μετάλλια και ένα διαφορετικό από τα οκτώ γράμματα της λέξης “MARATHON” ώστε να δημιουργηθεί ολόκληρη η λέξη και ταυτόχρονα μία μοναδική συλλογή για τους δρομείς και τους συλλέκτες, σε εγχώριο και διεθνές πεδίο.

Φέτος σειρά έχει το R.

Στο μετάλλιο που θα απονεμηθεί σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο αποδίδεται αφαιρετικά ένα αέτωμα που παραπέμπει στο κορυφαίο μνημείο της κλασικής αρχαιότητας, τον Παρθενώνα, το οποίο δημιουργήθηκε στο απόγειο της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, τον 5ο αι. π.Χ. και στο πλαίσιο του φέρει την επιγραφή “Λίκνο της Δημοκρατίας”.