Susanna Sullivan: Η Αμερικανίδα δασκάλα που θα τρέξει στον Μαραθώνιο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος

 Runbeat Team   10:33 05-08-2023  

Susanna Sullivan: Η Αμερικανίδα δασκάλα που θα τρέξει στον Μαραθώνιο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος


Κάπως διαφορετικά θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά για την μαραθωνοδρόμο Susanna Sullivan, η οποία συνδυάζει τη διδασκαλία με τον πρωταθλητισμό με εξαιρετικό τρόπο.

Η νεαρή Αμερικανίδα δασκάλα διδάσκει μαθηματικά στην έκτη δημοτικού και παράλληλα προπονείται εντατικά για να συμμετάσχει στον Μαραθώνιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Τα σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα 21 Αυγούστου στις ΗΠΑ και η Sullivan θα είναι παρούσα για να διδάξει τους μικρούς μαθητές της. Το βράδυ της Τρίτης 22/8, ωστόσο, θα μπει στο αεροπλάνο για να μεταβεί με απευθείας ολονύκτια πτήση στην Βουδαπέστη προκειμένου να αγωνιστεί το Σάββατο 26 Αυγούστου στον μαραθώνιο των γυναικών.

 

Τον περασμένο Απρίλιο έτρεξε τον Μαραθώνιο του Λονδίνου σε 2:24:47 και αυτός ο χρόνος οδήγησε την Ομοσπονδία των ΗΠΑ να την επιλέξουν για να εκπροσωπήσει τη χώρα στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης. Η Keira D'Amato και η Lindsay Flanagan είναι οι άλλες δύο Αμερικανίδες που θα πάρουν μέρος στον αγώνα των 42,1χλμ (οι άνδρες μαραθωνοδρόμοι που έχουν επιλεγεί είναι οι Elkanah Kibet, Zach Panning και Nico Montañez.)

Η Sullivan έχει προγραμματίσει την επιστροφή της στην Αμερική την Δευτέρα 28/8 και την επόμενη ημέρα θα επιστρέψει στο σχολείο στο Haycock Elementary School στο Falls Church της Βιρτζίνια.