Τι είναι τα running pods και πως μας βοηθούν στο τρέξιμο;

 Runbeat Team   10:15 04-02-2021  

Τι είναι τα running pods και πως μας βοηθούν στο τρέξιμο;


Η τεχνολογία στο χώρο του τρεξίματος δεν θα μπορούσε να αφήσει εκτός τον τρόπο με τον οποίο μετράμε τις επιδόσεις μας κατά τη διάρκεια της άθλησης. Όπως σε όλα τα αθλήματα, έτσι και στην περίπτωση του τρεξίματος, υπάρχουν συσκευές τις οποίες φορούν οι αθλητές και τους δίνουν τις απαραίτητες πληροφορίες για την απόδοσή τους. Στο ποδόσφαιρο για παράδειγμα, υπάρχουν τα sports bras, ειδικά κατασκευασμένα μπουστάκια που φορούν οι παίκτες την ώρα του αγώνα. Έτσι και στο τρέξιμο λοιπόν, υπάρχουν οι αντίστοιχες τεχνολογίες, με τα running pods ή και τα running clips.

Αρχικά, τα running pods (μπορούμε να τα βρούμε και ως foot pods) είναι μικρές συσκευές που μπορούν να μπουν στα παπούτσια μας και χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό και εσωτερική τεχνολογία, να μας δώσουν τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε. Αυτό γίνεται μέσω των αισθητήρων που περιλαμβάνει ένα pod, οι οποίοι αναλύουν τις κινήσεις μας την ώρα που τρέχουμε, πλέον έχοντας ένα τεράστιο ποσοστό επιτυχίας, ξεπερνώντας το 95%.

Είναι πολύ βολικές συσκευές λόγω μεγέθους και προσαρμοστικότητας, αφού μπορούν να τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία των παπουτσιών μας και αναλόγως την αυτονομία της μπαταρίας της κάθε συσκευής, μπορεί να κρατήσει και για πολύ καιρό. Από την άλλη, υπάρχουν και τα running clips, τα οποία όμως διαφέρουν σε κατασκευή και τεχνολογία, καθώς είναι δημιουργημένα για να εφαρμόζονται μέσω κάποιου clipστα ρούχα μας, προσφέροντας όμως μικρότερη ακρίβεια στις μετρήσεις τους.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία προς όφελός μας, κάνουμε τη σχέση άσκησης και σώματος πιο εξειδικευμένη και συγκεκριμένη, διότι ενώ έχουμε τα κατάλληλα στατιστικά και μετρήσεις για το σώμα μας, μπορούμε παράλληλα να οργανώσουμε καλύτερα τα προγράμματά μας, να δούμε τις αδυναμίες και τις ανάγκες μας. Υπάρχουν πολλές επιλογές με αξιόλογα running pods, που διαφέρουν σε τιμές και γκάμα σχετικά με τις εταιρίες που τα προσφέρουν, αξίζει όμως να κάνουμε μία έρευνα αγοράς και να αποκτήσουμε ένα, για να απογειώσουμε την εμπειρία του τρεξίματός μας.