Τιμητική εκδήλωση για τους Παραολυμπιονίκες του Τόκιο στην Σαντορίνη

 Runbeat Team   13:24 08-11-2021  

Τιμητική εκδήλωση για τους Παραολυμπιονίκες του Τόκιο στην Σαντορίνη


Στη Σαντορίνη βρίσκονται από την περασμένη Παρασκευή και αναχωρούν σήμερα Δευτέρα 8 Νοεμβρίου οι Έλληνες Παραολυμπιονίκες του Τόκιο.

Σαράντα μέλη της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, μετά από πρόσκληση της Εθελοντικής Ομάδας Σαντορίνης (ΕΟΣ) βρέθηκαν στη Σαντορίνη με σκοπό να τιμηθούν και να περάσουν τα μηνύματά τους στα μικρά παιδιά της Σαντορίνης.

 

Το πρωί του Σαββάτου 6/11 οι αθλητές της Παραολυμπιακής Ομάδας βρέθηκαν στον Ναυτικό Όμιλο Σαντορίνης, στη Βλυχάδα, όπου τα παιδιά του νησιού, συνοδεία των κηδεμόνων τους, μπόρεσαν να τους γνωρίσουν από κοντά και να έρθουν σε επαφή μαζί τους.

Οι μαθητές τριών Δημοτικών σχολείων της Ε’ Δημοτικού είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τους Παραολυμπιονίκες μας, να μάθουν γι’ αυτούς και για την προσπάθειά τους. Οι ερωτήσεις των μικρών παιδιών ήταν πολλές και στοχευμένες δίνοντας τη δυνατότητα στους πρωταθλητές μας να διηγηθούν εμπειρίες, αλλά και το πόσο διαφορετική και δύσκολη είναι η ζωή ενός ανθρώπου με ειδικές ανάγκες. Όλοι οι μαθητές αισθάνθηκαν συγκίνηση και θαυμασμό γιατί είχαν μπροστά τους αληθινούς μαχητές, που τους εντυπωσίασαν με την αισιοδοξία  τους και τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία στους επόμενους αγώνες και να συνεχίσουν να τιμούν το όνομα της χώρας μας!

Οι Παραολυμπιονίκες προέτρεψαν όλους τους μαθητές να ασχολούνται με κάποιο άθλημα, γιατί έτσι θα μάθουν να αγωνίζονται και να διαχειρίζονται καλύτερα δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να έρθουν στη ζωή.

Το μεσημέρι της Κυριακής 7/11 ήταν προγραμματισμένη ειδική εκδήλωση κατά την οποία η ΕΟΣ βράβευσε τα μέλη της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας για τις επιτυχίες τους στους Αγώνες του Τόκιο, αλλά και για τα μαθήματα ζωής που δίνουν προς όλους. Παράλληλα οι Παραολυμπιονίκες επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο στο Ακρωτήρι.

Από τούς Παραολυμπιονίκες ήταν οι Αθανάσιος Κωνσταντινίδης, Θανάσης Προδρόμου, Δημοσθένσης Μιχαλεντζάκης, Δημήτρης Καρυπίδης, Λεόντιος Στεφανίδης, Μανώλης Στεφανουδάκης, Γιάννης Σεβδίκαλης, Στέλλα Σμαραγδή, Ιωάννης Κωστάκης, Λάζαρος Στεφανίδης, Πασχάλης Κουλούμογλου, Θεοδώρα Πασχαλίδου, Ανθή Λιάγκου, Μάριος Χατζηκυριάκος, Βασίλης Ντούνης, Μαρία Τσάκωνα ,Παναγιώτης Χριστάκης , Κωνσταβτλθβις Καραούζας, Αλέξανδρος Λέργιος και ο προπονητής Ιπποκράτης Σκαντζάκης.

Από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή ήταν ο Ιωάννης Βατικιώτης, ο Ευάγγελος Σμπράος και ο Ανδρέας Κατσαρός.

Από την τοπική κοινωνία βρέθηκαν στην εκδήλωση η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μανογυιού, ο βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Λεονταρίτης Γιώργος, ο Έπαρχος Θήρας Δαρζέντας Χαράλαμπος, ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας, ο τέως Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος, ο επικεφαλής παράταξης Ορφανός Μανώλης, η επικεφαλής της Παράταξης Αργυρού Μαρία, ο ζωγράφος Χριστόφορος Ασιμής και η επικεφαλής της ΕΟΣ Κουτούλα Ορφανού