To βίντεο του συνωστισμού γύρω από τον «Βασιλιά» των δρόμων

 Runbeat Team   12:43 21-01-2022  

To βίντεο του συνωστισμού γύρω από τον «Βασιλιά» των δρόμων


Σαν κυψέλη γεμάτη μέλισσες μοιάζει το Kipchoge stadium. Oι κορυφαίοι αθλητές της Κένυας με παγκόσμια ακτινοβολία σε μια άτυπη συνάντηση με Ευρωπαίους,Αμερικανούς και Ασιάτες συναθλητές τους για την καθιερωμένη διαλειμματική προπόνηση της Τρίτης σε συνθήκες απόλυτου... συνωστισμού.

Κι ‘όμως όλα δείχνουν να κυλούν απολύτως ομαλά, όπως ένα τεράστιο καλουκουρδισμένο ρολόι με δεκάδες γρανάζια που εναρμονίζονται πλήρως χωρίς αρρυθμίες.

 

Τόσο ακριβές όπως και τα περάσματα του μεγαλύτερου Μαραθωνοδρόμου όλων των εποχών. Γνωρίζουν όλοι ότι είναι ο «Βασιλιάς» των δρόμων. Όμως βρίσκεται πίσω από τους υπόλοιπους. Τους εμπνέει, τους καθοδηγεί, τους παραδειγματίζει. Ο Eliud Kipchoge συγκεντρώνει γύρω του όχι τόσο τους παγκόσμιας κλάσης συναθλητές του για να προπονηθούν μαζί του, όσο κυρίως τον σεβασμό τους ,τον οποίο έχει κερδίσει πέρα και πάνω από τα αθλητικά του επιτεύγματα, με τον χαρακτήρα του.

Το βίντεο του γαλλικού Run’IX διάρκειας μόλις δύο λεπτών έρχεται να επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά γιατί ο Kipchoge είναι κορυφαίος όχι μόνο στους αγώνες αλλά και στην προπόνηση. Επιμένει να βλέπει τον εαυτό του όχι ως «Βασιλιά» αλλά ως κομμάτι ενός παζλ από το οποίο έχει την ικανότητα στο τέλος της ημέρας να αξιοποιήσει και την πιο μικρή λεπτομέρεια. Το παζλ λέγεται ομαδικότητα και εξασφαλίζεται με σεβασμό και αλληλοεκτίμηση.