Wanders: «Ήταν ένας εφιάλτης 2-3 χρόνια για μένα, είμαι στο χαμηλότερο επίπεδο της καριέρας μου»

 Runbeat Team   18:23 14-12-2022  

Wanders: «Ήταν ένας εφιάλτης 2-3 χρόνια για μένα, είμαι στο χαμηλότερο επίπεδο της καριέρας μου»


Για την δύσκολη περίοδο που βιώνει στην καριέρα του μίλησε σε συνέντευξή του στο ATHLE.ch o κάτοχος του ρεκόρ Ευρώπης στον ημιμαραθώνιο και στα 10 χιλιόμετρα, Julien Wanders ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθειά του στον μαραθώνιο της Βαλένθια στο 31ο χιλιόμετρο.

Ο Wanders εξήγησε ότι η προετοιμασία του στην Κένυα είχε πάει πολύ καλά και πίστευε σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στην Ισπανική πόλη, όμως κρύωσε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του και τα πολλά συμπτώματα τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει την προσπάθειά του. Στο 25ο χιλιόμετρο ήταν ακόμα στον… δρόμο για να κάνει 2:06:30, όμως μετά από έξι χιλιόμετρα έμεινε εκτός, αφού δεν είχε άλλη ενέργεια.

 

Ο Ελβετός βρίσκεται τα τελευταία δύο με τρία χρόνια μακριά από τον καλό του εαυτό, αφού έχει επηρεαστεί από διάφορα εμπόδια, όπως για παράδειγμα ο κορωνοϊός και τραυματισμοί.

Στη συνέντευξή του, ο Wanders τόνισε μεταξύ άλλων: «Ήταν κρίμα γιατί είχα κάνει μεγάλη προετοιμασία για την Βαλένθια. Κρυολόγησα στο αεροπλάνο δύο ημέρες πριν τον αγώνα και άρχισα να έχω συμπτώματα. Πυρετό, πονόλαιμο και πολλά άλλα, δίχως να έχω ενέργεια. Ήθελα να ξεκινήσω στον αγώνα γιατί είχα κάνει το ταξίδι από την Κένυα, αλλά δυστυχώς από το 25ο χιλιόμετρο (είχα την βάση να κάνω 2:06:30) δεν είχα ενέργεια και αναγκάστηκα να εγκαταλείψω στο 31ο χιλιόμετρο.

 

Ήταν ένας εφιάλτης 2-3 χρόνια για μένα, είμαι στο χαμηλότερο επίπεδο της καριέρας μου, αλλά εξακολουθώ να δουλεύω σκληρά και να έχω κίνητρο, απλά έχω την λάθος τύχη στις λάθος στιγμές. Θα επανέλθω, θα επιστρέψω στο επίπεδό μου και θα είμαι ακόμα καλύτερα από πριν. Είμαι μόνο 26 ετών και ξέρουμε ότι μια καριέρα μπορεί να διαρκέσει έως τα 45. Προς όλους όσους με υποστηρίζουν θέλω να πω ευχαριστώ και μην ανησυχείτε θα είμαι πάλι στην κορυφή!»