Αναγκαστική στάση: Συμβαίνει και στους ελίτ εν ώρα αγώνα (Vids)

 Runbeat Team   15:10 05-04-2022  

Αναγκαστική στάση: Συμβαίνει και στους ελίτ εν ώρα αγώνα (Vids)


Ο Ελβετός κάτοχος των Ευρωπαϊκών ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο (59:13) και στα 10 χιλιόμετρα (27:13), Julien Wanders, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στον μαραθώνιο, λαμβάνοντας μέρος στον αγώνα που έγινε στο Παρίσι την περασμένη Κυριακή.

 

Ο Wanders είχε πραγματοποιήσει την απαραίτητη προετοιμασία που απαιτούνταν για να φτάσει στον τερματισμό με έναν καλό χρόνο, κάτι το οποίο κατάφερε, ολοκληρώνοντας την πρώτη του προσπάθεια σε μαραθώνιο με χρόνο 2:11:52. Παρόλα αυτά όμως, τα… απρόοπτα δεν έλειψαν και η πρώτη εμπειρία του Ελβετού ελίτ δρομέα δεν ήταν ιδανική.





Πιο συγκεκριμένα, ο Julien Wanders αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα, καθώς από το 5ο χιλιόμετρο και μέχρι το πρώτο μισό της διαδρομής, αναγκάστηκε να σταματήσει τρεις φορές λόγω προβλημάτων με το στομάχι του. Φτάνοντας επίσης στον τερματισμό, εμφανίστηκε εξαντλημένος, ενώ όπως είπε ο ίδιος, ολοκλήρωσε την προσπάθειά του με υποθερμία και υπογλυκαιμία.

Στο παρακάτω βίντεο μπορούμε να δούμε μία από τις στάσεις του.

Ο ίδιος ο Wanders τονίζει σε ανάρτησή του μετά τον αγώνα: «Ο μαραθώνιος είναι μία διαδικασία εκμάθησης. Σήμερα θα έπρεπε να έχω μία καλή εμπειρία, με καλό προαίσθημα και καλά πόδια στην έναρξη. Δυστυχώς, ξεκίνησα να έχω θέματα με το σώμα μου μετά από μόλις 5 χιλιόμετρα, που με ανάγκασαν να σταματήσω τρεις φορές ανάμεσα στα 10 χιλιόμετρα και τον ημιμαραθώνιο. Αποφάσισα να μην πιω κάτι άλλο μετά από αυτό και να παραμείνω με το δεύτερο γκρουπ έως τα 40 χιλιόμετρα».

«Ολοκλήρωσα τον αγώνα σε 2:11:52 με υποθερμία και υπογλυκαιμία. Είναι δύσκολο, αλλά είναι ζωή» και στη συνέχεια προσθέτει πως «Είναι απλά η αρχή μίας νέας περιπέτειας. Ξεκίνησε άσχημα, αλλά θα τελειώσει όμορφα».

Στις δηλώσεις που παραχώρησε στο βίντεο της Asics, είπε: «Ήταν ο πρώτος μαραθώνιός μου, μία δύσκολη εμπειρία. Θα επανέλθω και θα είμαι καλύτερος στον επόμενο μαραθώνιο».