Wanders: «Πέρασα δύσκολα – Προσπαθώ να βρω ξανά τον εαυτό μου»

 Runbeat Team   15:17 29-01-2024  

Wanders: «Πέρασα δύσκολα – Προσπαθώ να βρω ξανά τον εαυτό μου»


Για το δύσκολο διάστημα που διένυσε, και ακόμα διανύει στην καριέρα του μίλησε ο Julien Wanders. O μεταξύ άλλων κάτοχος του Ευρωπαϊκού ρεκόρ στα 10 χιλιόμετρα δείχνει τα τελευταία χρόνια να βρίσκεται μακριά από τον καλό του εαυτό, κάτι το οποίο όμως έχει εξήγηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ελβετός δρομέας ταλαιπωρήθηκε πολύ τα προηγούμενα χρόνια από τραυματισμούς, αλλά και από τον κορωνοϊό, μένοντας «πίσω» σωματικά, αλλά και ψυχολογικά. Σε ανάρτησή του, μετά τον χθεσινό (28/01) ημιμαραθώνιο της Σεβίλλης, ο Wanders αναφέρει ότι βρίσκεται στον σωστό δρόμο για να βρει τον παλιό, καλό του εαυτό και πως αυτό μπορεί να χρειαστεί χρόνο, ενώ εξηγεί και γιατί άλλαξε προπονητή και από τον Renato Canova επέστρεψε στον Marco Jaeger.

 

Όσα έγραψε στην ανάρτησή του ο Ελβετός:

«62:38 στον ημιμαραθώνιο της Σεβίλλης. Ακόμα ένας αγώνας στην… πλάτη μου. Για όσους δεν καταλαβαίνουν γιατί δεν αποδίδω όπως πριν, πρέπει να μάθετε τι πέρασα. Περίπου έναν χρόνο πριν, έχοντας ήδη περάσει δύο δύσκολα χρόνια με τραυματισμούς και αρρώστιες, το σώμα μου σταμάτησε να λειτουργεί εντελώς. Δεν μπορούσα να προπονηθώ ούτε στο 60% του επιπέδου που ήμουν πριν. Τότε, αποφάσισα να κάνω την αλλαγή προπονητή και από τον Renato Canova να πάω στον προηγούμενό μου, Marco Jaeger. Δεν κατηγορώ τον Renato, που μου έμαθε πάρα πολλά και είναι ακόμα ένας θρύλος της προπονητικής. Απλά για εμένα δεν λειτούργησε.

Από εδώ (Φεβρουάριος 2023) ξεκίνησα από το μηδέν (σωματικά και ψυχολογικά). Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα μου έπαιρνε τόσο χρόνο να τρέξω ξανά στο επίπεδό μου. Ακόμα βρίσκομαι στην διαδικασία του να βρω τον εαυτό μου και μπορεί να πάρει κι άλλο καιρό. Αλλά από όσα έχω δει στους τελευταίους τρεις μήνες προπόνησης, είμαι σίγουρα στον σωστό δρόμο.

Γι’αυτό και λαμβάνω κάθε αγώνα ως μία βελτίωση. Έμαθα να μην παίρνω τίποτα για δεδομένο. Μία μέρα μπορεί να είσαι στην κορυφή, και την επόμενη είσαι κάτω. Αυτό που πραγματικά μετράει είναι το πως αντιδράς σε αυτό».