Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες: Αποκλείστηκαν οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι αθλητές από την Επιτροπή

 Runbeat Team   13:26 03-03-2022  

Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες: Αποκλείστηκαν οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι αθλητές από την Επιτροπή


Απόφαση της τελευταίας στιγμής πήρε η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC) αναφορικά με τους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές που θα λάμβαναν μέρος στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες. Πιο συγκεκριμένα, η επιτροπή ανακοίνωσε ότι οι αθλητές από τις δύο αυτές χώρες δεν θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

 

Η αρχική απόφαση ήταν να αγωνιστούν χωρίς διακριτικά στη διοργάνωση, όμως εν τέλει υπήρξε η ανατροπή και δεν θα ακολουθηθεί αυτή η μέθοδος. Η IPC δικαιολόγησε την απόφασή της μέσω δελτίου τύπου, στο οποίο τονίζουν μεταξύ άλλων ότι «ομάδες και αθλητές απειλούν τώρα να μην συμμετάσχουν, διακυβεύοντας τις πιθανότητες επιτυχίας των Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου 2022. Η κατάσταση στο χωριό των αθλητών επιδεινώνεται και η εγγύηση της ασφάλειάς τους έχει καταστεί αδύνατη».

Οι Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες είναι ακόμα μία διοργάνωση που αφήνει εκτός τους Ρώσους και τους Λευκορώσους αθλητές, καθώς τις τελευταίες ημέρες οι αθλητές από τις δύο αυτές χώρες, αλλά και οι σύλλογοί τους, αποβάλλονται συνεχώς από πολλά πρωταθλήματα σε διάφορα αθλήματα.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες, θα ξεκινήσουν στο Πεκίνο αύριο (04/03) και θα ολοκληρωθούν στις 13 Μαρτίου.