Άμεση αποβολή των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών από το UTMB

 Runbeat Team   12:01 03-03-2022  

Άμεση αποβολή των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών από το UTMB


Ο Όμιλος UTMB (UltraTrail du Mont Blanc), του άτυπου Παγκοσμίου πρωταθλήματος ultra trail running αποφάσισε την άμεση αποβολή όλων των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών από τις διοργανώσεις του, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Μέσω επίσημης ανακοίνωσής του, ο όμιλος γνωστοποιεί ότι τάσσεται κατά του πολέμου στην Ουκρανία και στο πλευρό όλων των Ουκρανών αθλητών, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι καταδικάζει «τις φρικαλεότητες που διαπράττει η ρωσική ηγεσία».

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία που προκαλείται από την απρόκλητη ρωσική εισβολή, ο Όμιλος UTMB, συμπεριλαμβανομένων και των 25 διοργανώσεων του UTMB® World Series, επιβεβαίωσε την άμεση αποβολή όλων των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών από εκδηλώσεις υπό την επωνυμία UTMB® μέχρι νεοτέρας.

Ο Όμιλος UTMB ανησυχεί βαθιά και έχει σοκαριστεί με τις πρόσφατες εξελίξεις στη χώρα και ενώ λυπούμαστε που τιμωρούμε αθλητές που έχουν προπονηθεί σκληρά, αυτή η απόφαση αντικατοπτρίζει την αλληλεγγύη μας με την Ουκρανία και τον λαό της, την πίστη μας στην ανάγκη προστασίας της ακεραιότητας του αθλητισμού και την καταδίκη των φρικαλεοτήτων που διαπράττει η ρωσική ηγεσία.

Με άμεση ισχύ, ο Όμιλος UTMB θα αφαιρέσει επίσης την ετικέτα «UTMB® World Series Qualifier» από όλες τις trail running εκδηλώσεις που διοργανώνονται στη Ρωσία και τη Λευκορωσία και στις οποίες έχει δοθεί η επωνυμία στο παρελθόν.

Ο αθλητισμός είναι μια δύναμη για το καλό και η επωνυμία UTMB® συνδέει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο μέσω κοινών αξιών αλληλεγγύης, ένταξης και δικαιοσύνης. Ο Όμιλος UTMB ελπίζει βαθιά ότι η κατάσταση στην Ουκρανία θα βελτιωθεί σημαντικά και γρήγορα, έτσι ώστε το trail running και οι εκδηλώσεις μας να μπορούν και πάλι να προσφέρουν τα μέσα για ενότητα.

 

Αυτή η απόφαση είναι σύμφωνη με τη σύσταση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) ότι δεν θα πρέπει να επιτρέπεται σε όλους τους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές να συμμετέχουν σε διεθνείς αγώνες μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Προσφέρουμε την πλήρη βοήθειά μας σε όλους τους Ουκρανούς δρομείς που έχουν λάβει μέρος στις διοργανώσεις μας και θα υποστηρίξουμε κάθε μεμονωμένη συμμετοχή με όποιον τρόπο μπορούμε.

Εκ μέρους όλων των εκδηλώσεων υπό την επωνυμία UTMB®, στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα υποστήριξης στους φίλους μας στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου».