Αυτό το Σαββατοκύριακο τρέχουμε με δρομείς από όλο τον κόσμο όλοι μαζί σαν ένα!

 Runbeat Team   13:30 21-05-2021  

Αυτό το Σαββατοκύριακο τρέχουμε με δρομείς από όλο τον κόσμο όλοι μαζί σαν ένα!


Με την πανδημία να μην επιτρέπει ακόμα αγώνες με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, η NN Running Team διοργανώνει για δεύτερη φορά τον αγώνα MA RA TH ON.

 

Μία ιδέα που ξεκίνησε το 2020, το MA RA TH ON είναι ένας virtual Μαραθώνιος που γίνεται με τη μορφή σκυταλοδρομίας. Πολλοί ελίτ αθλητές της ομάδας θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με επαγγελματίες, ερασιτέχνες ή αρχάριους δρομείς από όλο τον κόσμο για να τρέξουν όλοι μαζί σε αυτό τον αγώνα. Ο MA RA TH ON γίνεται με τη συμμετοχή ομάδων των 4. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να δηλώσουμε συμμετοχή είτε με μία ομάδα 4 ατόμων, είτε μόνοι μας, αλλά σε κάθε περίπτωση θα τρέξουμε 10,5 χιλιόμετρα.

 Εάν δηλώσουμε συμμετοχή μόνοι μας, τότε θα μπούμε αυτόματα σε μία υπάρχουσα ομάδα, που μπορεί να περιλαμβάνει τον Eliud Kipchoge, τον Kenenisa Bekele, τον Geoffrey Kamworor, τον Joshua Cheptegei ή κάποιον άλλο κορυφαίο δρομέα και σε κάθε περίπτωση ο αγώνας θα γίνει με τη μορφή της virtual σκυταλοδρομίας. Πιο συγκεκριμένα, οι χρόνοι του κάθε μέλους μίας ομάδας θα μετρηθούν μέσω Strava και θα προστεθούν στη συνολική επίδοση του γκρουπ.

 

Το MA RA TH ON 2021 θα γίνει το διήμερο 22 με 23 Μαΐου και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή πατώντας σε αυτό τον σύνδεσμο. Οι φετινοί αριθμοί του αγώνα ενδέχεται να ξεπεράσουν τους περσυνούς, με τον MA RA TH ON 2020 να γίνεται με μεγάλη επιτυχία. Ενδεικτικά, τότε έλαβαν μέρος πάνω από 106.000 αθλητές και 8.000 ομάδες με περισσότερες από 100 διαφορετικές εθνικότητες!

«Είμαι ειλικρινά ενθουσιασμένος γι’ αυτό που έρχεται το Σάββατο και την Κυριακή, καθώς ο κόσμος θα τρέξει σαν ένα. Δεν έχει να κάνει με το να τρέχεις γρήγορα, δεν έχει να κάνει με το να κερδίσεις, αλλά μόνο με το ότι θα λάβεις μέρος. Ας τρέξουμε με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους παγκοσμίως» ήταν τα λόγια του Eliud Kipchoge ενόψει του αγώνα.