Βekele: H μεγάλη επιστροφή στο Βερολίνο (Vid)

 Runbeat Team   18:18 13-08-2021  

Βekele: H μεγάλη επιστροφή στο Βερολίνο (Vid)


Η μεγάλη επιστροφή του Kenenisa Bekele στους αγώνες είναι γεγονός. Ο μεγάλος Αιθίοπας Μαραθωνοδρόμος, του οποίου η απουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, έγινε ιδιαίτερα αισθητή, αναμένεται να τρέξει στον Μαραθώνιο του Βερολίνου στις 26 Σεπτεμβρίου.

Ο τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης δεν έτρεξε στον μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς η ομοσπονδία της χώρας του αποφάσισε να τον αποκλείσει, με τον ίδιο να μην αγωνίζεται στα Ολυμπιακά trials της Αιθιοπίας λόγω του ρίσκου που υπήρχε να τραυματιστεί εκείνη την περίοδο.

 

O 39χρονος, λοιπόν, επιστρέφει στους αγώνες και μάλιστα στο μέρος που είχε τρέξει τον πιο πρόσφατο Μαραθώνιο το 2019, όταν και είχε τερματίσει στην πρώτη θέση με το φοβερό 2:01:41, φτάνοντας πολύ κοντά στο Παγκόσμιο ρεκόρ.

"Προσπαθώ να προετοιμάσω τον εαυτό μου. Θέλω να τρέξω ξανά στο Βερολίνο. Πηγαίνει πολύ καλά η προετοιμασία και θέλω να είμαι απόλυτα έτοιμος. Είναι μία καλή διαδρομή, με καλό καιρό, η πόλη είναι πολύ καθαρή, με καθαρό αέρα. Είχα τρέξει ξανά πραγματοποιώντας χρόνο πολύ κοντά στο παγκόσμιο ρεκόρ", αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο Kenenisa Bekele.