Έκλεψαν την παράσταση Berihu Aregawi και Mondo Duplantis στην Καρλσρούη

 Runbeat Team   9:12 29-01-2022  

Έκλεψαν την παράσταση Berihu Aregawi και Mondo Duplantis στην Καρλσρούη


Οι Berihu Aregawi και Mondo Duplantis έκλεψαν την παράσταση στο πρώτο «χρυσό» μίτινγκ κλειστού στίβου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας που φιλοξενήθηκε χθες το βράδυ στην Καρλσρούη.

Οι δύο κάτοχοι των Παγκοσμίων ρεκόρ στα 3.000μ. και το επί κοντώ αντίστοιχα, έδειξαν ότι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση παρότι είναι ακόμα το ξεκίνημα της σεζόν.

Ο Aregawi σημείωσε την πέμπτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στα 3.000μ. και ο Duplantis κατάφερε να ξεπεράσει τα έξι μέτρα και να πετύχει ρεκόρ αγώνα.

 

Ο πρώτος κυνήγησε το παγκόσμιο ρεκόρ που ανήκει στον Daniel Komen (7:24.90), όμως τελικά τερμάτισε σε 7:26.20, επίδοση που τον κατατάσσει στους πέντε κορυφαίους, ενώ φυσικά αποτελεί ατομικό ρεκόρ για τον ίδιο (7:29.24 το προηγούμενό του).

Ο Duplantis, από την πλευρά του είχε ξεκινήσει τη χρονιά με δύο βασικούς στόχους για το 2022: να σπάσει το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ και να κερδίσει τον παγκόσμιο τίτλο στο Όρεγκον. Ο 22χρονος επιχείρησε τον πρώτο από αυτούς τους στόχους στην Καρλσρούη, με τρεις προσπάθειες στα 6,19 μέτρα (ένα εκατοστό πάνω από το ήδη υπάρχον παγκόσμιο ρεκόρ που πέτυχε στη Γλασκώβη τον Φεβρουάριο του 2020). Και μπορεί χθες να μην τα κατάφερε, όμως όλα δείχνουν ότι μέσα στη χρονιά ο στόχος είναι εφικτός. Πέτυχε όμως έναν άλλο στόχο που είχε για το συγκεκριμένο μίτινγκ καθώς με άλμα στα 6,02 μέτρα σημείωσε ρεκόρ συνάντησης ξεπερνώντας το 5,95μ. που ανήκε στον Renaud Lavillenie από το 2021.

Ο Duplantis πέρασε με την πρώτη τα 5,51μ., 5,71μ. και 5,89μ. Άφησε τα 5.96μ. και ο πήχης ανέβηκε στα 6,02μ. τα οποία επίσης πέρασε με την πρώτη. Έχοντας εξασφαλίσει την νίκη και το ρεκόρ αγώνα δοκίμασε στα 6.19μ. για το Παγκόσμιο ρεκόρ, όμως δεν τα κατάφερε.

Τη δεύτερη θέση με άλμα στα 5.89μ. κατέκτησε ο KC Lightfoot, ενώ τρίτος ήταν ο Valentin Lavillenie με 5,71μ.

Όπως δήλωσε μετά τον αγώνα του ο Duplantis, «δεν μπορώ να παραπονιέμαι από τη στιγμή που είχα άλμα πάνω από τα 6 μέτρα, οπότε είμαι χαρούμενος γι’ αυτό όπως και γιατί αποτελεί την καλύτερη επίδοση που έχει σημειωθεί στην Καρλσρούη. Ένιωσα ότι είμαι πολύ κοντά στο Παγκόσμιο ρεκόρ. Είναι δύσκολο γιατί είναι πολύ ψηλά και απαιτεί τελειότητα από σένα. Ξέρω τι πρέπει να κάνω όμως και νομίζω ότι θα έρθει σύντομα», κατέληξε.

Να υπενθυμίσουμε ότι άλμα στα 5.71μ. είχε και ο Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος όμως κατετάγη 7ος καθώς και άλλοι έξι συναθλητές του πέρασαν το ίδιο ύψος.