Στην Καρλσρούη για το ντεμπούτο τους Καραλής, Ανδρικόπουλος και Πανταζής

 Runbeat Team   12:13 27-01-2022  

Στην Καρλσρούη για το ντεμπούτο τους Καραλής, Ανδρικόπουλος και Πανταζής


Αναχώρησαν για την Καρλσρούη οι Έλληνες αθλητές που θα λάβουν μέρος στο πρώτο «χρυσό» μίτινγκ κλειστού στίβου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας που είναι προγραμματισμένο για αύριο Παρασκευή 28/01.

Ο Εμμανουήλ Καραλής, ο Νίκος Ανδρικόπουλος και Ανδρέας Πανταζής θα κάνουν το ντεμπούτο τους στον κλειστό στίβο με στόχο μία όσο το δυνατό καλύτερη παρουσία.

 

Το αγώνισμα του επί κοντώ, ειδικά παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς το παρών θα δώσουν πολλοί σπουδαίοι αθλητές. Για τον Καραλή θα είναι ο πρώτος αγώνας μετά την 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και θέλει από νωρίς στη σεζόν να διεκδικήσει μεγάλα άλματα, που θα του ανοίξουν το δρόμο ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Βελιγραδίου. Ο συναγωνισμός αύριο θα είναι μεγάλος για τον αθλητή του Παναγιώτη Συμεωνίδη καθώς στο αγώνισμα θα πάρουν μέρος ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης, Μόντο Ντουπλάντις και ο «χάλκινος» στο Παγκόσμιο του 2019, Πιοτρ Λίσεκ, αλλά και ο Αμερικανός Λάιτφουτ με ρεκόρ 6,00 μ. στον κλειστό στίβο. Ο Καραλής έχει απόλυτο ατομικό ρεκόρ 5,80 μ., επίδοση που έχει πετύχει τόσο στους Ολυμπιακούς του Τόκιο όσο και στο Παγκόσμιο κλειστού του 2018 και του έδωσε την πέμπτη θέση στη διοργάνωση.

Όπως προαναφέραμε η Ελλάδα θα έχει εκπροσώπηση και στο τριπλούν των ανδρών καθώς ο Νίκος Ανδρικόπουλος και ο Ανδρέας Πανταζής θα κάνουν τον πρώτο τους αγώνα στη σεζόν με στόχο να βάλουν τις βάσεις για μια καλή πορεία.

 

Ο Ανδρικόπουλος έχει ατομικό ρεκόρ στον κλειστό στίβο 16,39 μ. από την περσινή σεζόν, ενώ τον Ιούνιο του 2021 προσγειώθηκε στα 16,73 μ. στον ανοιχτό στίβο. Οι δύο άλτες θα έχουν να συναγωνιστούν άλτες με ρεκόρ πάνω από τα 17,00 μ. όπως ο Μαξ Χες (Γερμανία), ο Μέλβιν Ράφιν (Γαλλία) και ο Ζον Πόντβιαν (Γαλλία).

Το μίτινγκ θα μεταδοθεί σε livestreaming μετάδοση. Το επί κοντώ των ανδρών θα ξεκινήσει στις 20.05 και το τριπλούν των ανδρών στις 21.54.