Φοβερός Καραλής: Ατομικό ρεκόρ και όριο πρόκρισης για Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο πρωτάθλημα

 Runbeat Team   23:28 27-01-2023  

Φοβερός Καραλής: Ατομικό ρεκόρ και όριο πρόκρισης για Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο πρωτάθλημα


Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα του Εμμανουήλ Καραλή στον κλειστό στίβο καθώς κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του και να πιάσει το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

 

Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε εκπληκτικό αγώνα στη «χρυσή» συνάντηση της Παγκόσμια Ομοσπονδίας στην Καρλσρούη, ξεπέρασε τα 85.83μ. και κατέκτησε την 3η θέση στο μίτινγκ.

Παράλληλα πανηγύρισε ένα ατομικό ρεκόρ που κυνηγούσε καιρό και φυσικά τη συμμετοχή του σε δύο ακόμη σπουδαίες διοργανώσεις.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε με έγκυρο άλμα στα 5.35μ., συνέχισε με επιτυχημένο άλμα στα 5.50μ. και 5.60μ. κι έπειτα άφησε τα 5.66μ. για να περάσει με τη δεύτερη τα 5.72 μέτρα. Σε εκείνο το σημείο ο αθλητής επέλεξε να αφήσει τα 5.78 μ., ώστε να δει από νωρίς στη σεζόν τον πήχη στα 5.83 μ., ώστε να πετύχει απόλυτο ατομικό ρεκόρ (είχε 5.80μ. στον ανοιχτό και 5.81μ. στον κλειστό) και τα όρια για τις κορυφαίες διοργανώσεις της σεζόν.

Στη συνέχεια ο πήχης τοποθετήθηκε στα 5.88μ., όπου ο αθλητής είχε τρεις άκυρες προσπάθειες. Νικητής του αγώνα ήταν ο Λάιτφουτ με 5.83 μ., ενώ το ίδιο ύψος ξεπέρασε και ο Μάρσαλ. Οι τρεις πρώτοι του σημερινού αγώνα πέτυχαν την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο.

Ο Καραλής έχει το τελευταίο διάστημα τη βάση του στη Σπάλα, όπου πραγματοποιεί την δεύτερη κοινή προετοιμασία με τους Πολωνούς επικοντιστές. Ο αθλητής του Χάρη Καραλή επέστρεψε σε μεγάλα άλματα και πλέον δείχνει έτοιμος να επιστρέψει στις διακρίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις. Ο άλτης θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στις 2 Φεβρουαρίου στην Ουψάλα.