Με ελληνική συμμετοχή και κορυφαίους αθλητές απόψε το πρώτο «χρυσό» μίτινγκ στην Καρλσρούη

 Runbeat Team   15:50 27-01-2023  

Με ελληνική συμμετοχή και κορυφαίους αθλητές απόψε το πρώτο «χρυσό» μίτινγκ στην Καρλσρούη


Στην Καρλσρούη θα είναι στραμμένα τα βλέμματα σήμερα καθώς διεξάγεται το πρώτο μεγάλο μίτινγκ κλειστού στίβου για το 2022. Ορισμένοι από τους κορυφαίους αθλητές και τις κορυφαίες αθλήτριες θα δώσουν το «παρών», ενώ θα υπάρχει και ελληνική εκπροσώπηση καθώς θα κάνει το ντεμπούτο του στον κλειστό ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ των αδρών, όπου κύριοι αντίπαλοί του θα είναι ο Βραζιλιάνος Thiago Braz, αλλά και ο KC Lightfoot, ο οποίος κατέχει το τρέχον παγκόσμιο προβάδισμα έχοντας ξεπεράσει τα 5.82 μέτρα. Παρών θα είναι και ο Γερμανός «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης Bo Kanda Lita Baehre.

 

Από εκεί και πέρα, στα σπριντ ξεχωρίζει η παρουσία της Mujinga Kambundji και της Ewa Swoboda στα 60μ., αλλά και της απόλυτης πρωταγωνίστριας του μήκους, της Malaika Mihambo, η οποία αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της και στα 60μ.

Στη σφαιροβολία γυναικών παρούσες θα είναι οι έξι αθλήτριες με τις καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο και συγκεκριμένα οι Chase Ealey, Auriol Dongmo, Jessica Schilder, Sarah Mitton, Danniel Thomas-Dodd και Fanny Roos.

Μεγάλο ενδιαφέρον οι μεσαίες αποστάσεις           

Το μίτινγκ της Καρλσρούης έχει δημιουργήσει παράδοση στους αγώνες μεσαίων αποστάσεων και απόψε τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στα 3.000μ. γυναικών.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια κλειστού στίβου, Lemlem Hailu θα αντιμετωπίσει τη «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια των 5000μ Dawit Seyaum, την τρίτη ταχύτερη γυναίκα στην ιστορία στα 3000μ. στον κλειστό στίβο.

Ωστόσο, το δίδυμο από την Αιθιοπίας δεν είναι το μόνο που ξεχωρίζει καθώς θα αγωνιστεί και η «ασημένια» Ολυμπιονίκης στο στιπλ Werkuha Getachew, η δύο φορές «ασημένια» Παγκόσμια πρωταθλήτρια σε κλειστό στίβο Axumawit Embaye, η πρωταθλήτρια Ευρώπης στα στιπλ Luiza Gega και η παγκόσμια πρωταθλήτρια U20 στα 5000μ. το 2021, Mizan Alem.

Η κάτοχος του ρεκόρ Ευρώπης στα 3000μ., η Ισπανίδα Adel Mechaal, θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της στα 1500μ. μαζί με την Jesus Gomez, και την Ignacio Fontes.

Η Βρετανίδα Jemma Reekie είναι αήττητη στα 800 μέτρα στον κλειστό στίβο από πέρυσι και θέλει να διατηρήσει το σερί της και φέτος. Δε θα έχει εύκολο έργο καθώς αντίπαλές της θα είναι η Freweyni Hailu και η Anita Horvat.

Ο Diriba Girma ήταν ο ταχύτερος αθλητής στην κατηγορία U20 στα 3000μ. κλειστού στίβου πέρυσι. Ο Αιθίοπας που κλείνει τα 20 στο τέλος της εβδομάδας θα δώσει τον πρώτο του αγώνα ως άνδρας και θέλει να συνεχίσει από εκεί που είχε σταματήσει… Σημαντικότεροι αντίπαλοί του είναι οι συμπατριώτες του Abdisa Fayisa και Adisu Girma, ενώ στα ονόματα που ξεχωρίζουν είναι και ο Σέρβος Elzan Bibic και Γερμανός Mohamed Abdilaahi.

Στα 60μ. εμπ. των ανδρών, η παρουσία του Pascal Martinot-Lagarde κλέβει τις εντυπώσεις, ενώ παρόντες θα είναι και οι Asier Martinez, Aaron Mallett και Aurel Manga.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η μάχη των Ολλανδών Liemarvin Bonevacia και Tony van Diepen στα 400μ., όπου θα αγωνιστούν και οι Pavel Maslak, Oscar Husillos και Benjamin Lobo Vedel.

Με πρωταθλητές τα αλματα

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης και η «ασημένια» παγκόσμια πρωταθλήτρια κλειστού στίβου Maryna Bekh-Romanchuk από την Ουκρανία θα ξεκινήσει ως φαβορί στο τριπλούν γυναικών. Οι μόνες που μοιάζουν ικανές να την… αμφισβητήσουν είναι οι Αμερικανή Tori Franklin και το κουβανικό δίδυμο Leyanis Perez-Hernandez και Liadagmis Povea, όπως και η Φιλανδή Kristiina Makela.

Η δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια κλειστού στίβου Ivana Vuleta θα ξεκινήσει ως φαβορί στο άλμα εις μήκος γυναικών. Η Σέρβα Milica Gardasevic, η οποία είχε άλμα στα 6.83 μέτρα πέρυσι, και το ανερχόμενο αστέρι Agate De Sousa μοιάζουν ως οι κύριες αντίπαλες της Vuleta.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν στην Ελλάδα από την Cosmote.