Θετικό το ξεκίνημα του Καραλή στον κλειστό στίβο

 Runbeat Team   22:46 28-01-2022  

Θετικό το ξεκίνημα του Καραλή στον κλειστό στίβο


Αρκετά καλά ξεκίνησε η αγωνιστική σεζόν στον κλειστό στίβο για τον Εμμανουήλ Καραλή καθώς ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να ξεπεράσει τα 5.71μ. στο μίτινγκ της Καρλσρούης, το οποίος πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Γερμανική πόλη.

Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέλαβε την 7η θέση, όμως το 5.71μ είναι το καλύτερο ντεμπούτο που έχει πραγματοποιήσει ως τώρα. Δοκίμασε και στο 5.81μ. όμως δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα ύψος που θα αποτελούσε ατομικό ρεκόρ για τον ίδιο στον κλειστό στίβο (5.80μ. το ρεκόρ του), αλλά και όριο για το Παγκόσμιο του Βελιγραδίου που είναι και ο μεγάλος στόχος του 23χρονου επικοντιστή. Επόμενος αγώνας για τον Καραλή είναι στις 4 Φεβρουαρίου στο μίτινγκ του Βερολίνου.

 

Ο Καραλής ξεκίνησε τον αγώνα του με έγκυρο άλμα στα 5,36 μ., ξεπέρασε με την δεύτερη τα 5,51 μ., με την πρώτη τα 5,61 μ., ενώ χρειάστηκε τρία άλματα στα 5,71 μέτρα.

Ο αγώνας που επί κοντώ βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως και ο αγώνας του τριπλούν, όπου μετέχουν ο Ανδρικόπουλος και ο Πανταζής.

Στο πρώτο «χρυσό» μίτινγκ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας σημειώθηκαν ως τώρα αρκετές καλές επιδόσεις.

Ξεχώρισε η επίδοση του Μπεριχού Αρεγκάουι στα 3.000μ. που ήταν η πέμπτη επίδοση όλων των εποχών με χρόνο 7.26.20 και έγινε ο κορυφαίος φέτος στον κόσμο με νέο ατομικό ρεκόρ. Την επίδοση της χρονιάς πέτυχε στα 800 μ. η Χαλιμάχ Νακάι με 2.02.81, ενώ ο Τόμπιας Μόντλερ προσγειώθηκε στα 8,02 μ. στο μήκος, που είναι η κορυφαία επίδοση για φέτος στην Ευρώπη. Στα 400 μ. νικήτρια αναδείχθηκε η Άνα Κιλμπανίσκα (Πολωνία) με 51.92, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ της και κορυφαία στον κόσμο.

 Ο Μαρτινότ Λαγκάρτ μετά το 7.56 στον προκριματικό των 60 μ . εμπ., επικράτησε του αγώνα με 7.54 και έδειξε από νωρίς την εξαιρετική του κατάσταση.

Ατομικό ρεκόρ ο Προδανάς

Εντωμεταξύ, ο Αλέξης Προδανάς συνεχίζει τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στην Αμερική! Ο πρωταθλητής της σφυροβολίας, σε κολλεγιακούς αγώνες στο Λέξινγκτον της Βιρτζίνια, στο αγώνισμα του οργάνου πραγματοποίησε βολή στα 21.07 μ. και κατέβαλε την πρώτη θέση με νέο ατομικό ρεκόρ!