Insight View: Απαντήσεις από τον Kipchoge και τον προπονητή του στο «γιατί» και «πότε» αποφάσισαν να εφαρμόσουν σένσορα μέτρησης γλυκόζης (Vid)

 Runbeat Team   20:29 15-04-2021  

Insight View: Απαντήσεις από τον Kipchoge και τον προπονητή του στο «γιατί» και «πότε» αποφάσισαν να εφαρμόσουν σένσορα μέτρησης γλυκόζης (Vid)


Ο Eliud Kipchoge βρίσκεται πλέον στην Ολλανδία για τον μεγάλο Μαραθώνιο της Κυριακής (18/4) στο αεροδρόμιο του Τβέντε.

Σημαντικό ρόλο εκτός από την προετοιμασία που έχει κάνει, αλλά και την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, παίζουν και τα επίπεδα της γλυκόζης του κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο κορυφαίος μαραθωνοδρόμος ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες την έναρξη της συνεργασίας του με την Abbott, μία εταιρία που ειδικεύεται στην υγεία και θα του προσφέρει μία συσκευή, η οποία θα μετράει τα επίπεδα γλυκόζης στον οργανισμό του.

Ο συγκεκριμένος σένσορας είναι πολύ σημαντικός για τον ίδιο, αλλά και τον προπονητή του, τον Patrick Sang, καθώς ελέγχοντας τα επίπεδα της γλυκόζης, γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή την κατανάλωση της ενέργειας που γίνεται, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους πρέπει να χειρίζεται την τροφοδοσία του, στις προπονήσεις, πριν και κατά τη διάρκεια ενός μαραθωνίου.

 

Στο πιο πρόσφατο βίντεο της Abbott, ο Eliud Kipchoge και ο Patrick Sang, μίλησαν για τους λόγους που αποφάσισαν να εφαρμόσουν τον σένσορα μέτρησης γλυκόζης στο χέρι του Κενυάτη μαραθωνοδρόμου. Εκτός από τον αθλητή και τον προπονητή του, στο βίντεο συμμετέχουν και οι Valentijn και Armand, που είναι τα άτομα που ασχολούνται με την ανάλυση της γλυκόζης και των δεδομένων που συλλέγονται από τη συσκευή μέτρησης.

Ο Eliud Kipchoge μεταξύ άλλων μίλησε για τον μαραθώνιο που πλησιάζει και τη σχέση του μετρητή γλυκόζης με την απόδοσή του: «Έμαθα πως πρέπει να ανατροφοδοτώ το σώμα μου κατά τη διάρκεια των long runs και των σκληρών προπονήσεων. Θα τρέξω στον Μαραθώνιο NN Mission {…} έχοντας στο μυαλό μου ότι η γλυκόζη στον οργανισμό μου είναι στο σωστό επίπεδο και ότι κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για τον εαυτό μου, θα κάνω σωστά όλα τα πράγματα που έχω μάθει για τον τελευταίο μήνα, αλλά και τον επόμενο που έρχεται. Στο μυαλό μου είμαι πολύ σίγουρος για το τι γίνεται και θα είμαι ελεύθερος κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου».

Από την άλλη, ο Patrick Sang σχολίασε τον τρόπο με τον οποίο τους βοηθάει στη δουλειά τους ο μετρητής: «Με τα δεδομένα από τις μετρήσεις, θα ξέρουμε εάν πρέπει να πιέσουμε περισσότερο τον αθλητή ή να τον πάμε σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, σε σχέση με το πως θα εκτελέσει το πρόγραμμά του. Αυτό γίνεται από την προπονητική οπτική. Εγώ και ο Eliud προετοιμαζόμαστε για τον Μαραθώνιο. Ελπίζουμε ότι το Libre Sense θα μας δώσει τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε για να βελτιώσουμε την απόδοση ενόψει του συγκεκριμένου Μαραθωνίου».

Δείτε το βίντεο: