Insight View: Προπόνηση σε υψόμετρο για τον Γερμανό Hendrik Pfeiffer (Vid)

 Runbeat Team   11:29 03-07-2021  

Insight View: Προπόνηση σε υψόμετρο για τον Γερμανό Hendrik Pfeiffer (Vid)


Ο Γερμανός Hendrik Pfeiffer συνεχίζει την έντονη προετοιμασία του ενόψει του μαραθωνίου των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σαπόρο. Τον τελευταίο καιρό, ο Pfeiffer βρίσκεται στο Eldoret της Κένυας, εκεί όπου κάνει τις προπονήσεις του.

Ο έμπειρος μαραθωνοδρόμος δημοσίευσε (*) ένα βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, στο οποίο δείχνει ένα απόσπασμα από την προπόνησή του στο Kipchoge Stadium. Στο συγκεκριμένο session δεν προπονήθηκε μόνος του, αλλά μαζί με άλλους δρομείς, μεταξύ των οποίων και ο συνεργάτης του Runbeat από το Ίτεν της Κένυας, Manuel Viehl.

 

Η προπόνηση που ακολούθησε ο Pfeiffer περιείχε 5.000 μέτρα σε στίβο, τα οποία έκανε σε 16 λεπτά και με pace 3:12 ανά χιλιόμετρο, 500 μέτρα jogging για αποθεραπεία, 20 «400άρια» με μέσο όρο 1:07 λεπτά, αλλά και 200 μέτρα jogging ανάμεσά τους, με σκοπό να κάνει την απαραίτητη αποθεραπεία. Όλα αυτά, ο μαραθωνοδρόμος με προσωπικό ρεκόρ 2:10:18 τα έκανε στις 7:00 το πρωί, αλλά και σε υψόμετρο 2.200 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ο Hendrik Pfeiffer δείχνει έτοιμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Δείτε το βίντεο με την προπόνησή του:

*Η δημοσίευση μέρους των προπονήσεων επαγγελματιών αθλητών δεν μπορεί και δεν πρέπει να ακολουθείται αυθαίρετα. Αναζητείστε εξατομικευμένο προπονητικό πλάνο από επαγγελματίες προπονητές.

Φωτογραφία: Manuel Viehl