Κινδυνεύει να αποκλειστεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω… PCR test

 Runbeat Team   13:30 01-07-2021  

Κινδυνεύει να αποκλειστεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω… PCR test


Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων κινδυνεύει να μείνει ο 6ος στα 5.000 μέτρα στο Ρίο, Andrew Butchart. Ο Βρετανός προέβη σε μία δήλωση που ξεσήκωσε αντιδράσεις, στην οποία εν ολίγοις παραδέχεται ότι μπήκε στην χώρα με πλαστό PCR test μετά από έναν αγώνα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Butchart δήλωσε: «Πρέπει να κάνεις ένα τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού πριν μπεις το Ηνωμένο Βασίλειο, συνεπώς πας σε ένα μέρος για να κάνεις PCR test 48 ώρες νωρίτερα κι εγώ δεν προλάβαινα να πάρω το αποτέλεσμά μου εγκαίρως. Τότε ουσιαστικά πρέπει να πας γρήγορα στο Instagram, να σβήσεις την ώρα και την ημερομηνία από ένα παλιό PCR test και να τα αλλάξεις για να μπορείς να μπεις στην χώρα. Προφανώς και ο κορωνοϊός είναι κάτι το πολύ σοβαρό, αλλά είναι πολύ ενοχλητικό. Όλοι έχουν δώσει πλαστά PCR tests, είμαι σίγουρος, στην προσπάθειά τους να πάνε κάπου. Είναι πολύ δύσκολο όλο αυτό».

 

Ο Andrew Butchart έχει επιλεχθεί στην αποστολή της Μεγάλης Βρετανίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και πλέον κινδυνεύει να χάσει την θέση του, καθώς η ομοσπονδία ξεκίνησε άμεσες έρευνες μετά τη δήλωσή του.

Σε κάθε περίπτωση όμως, ο δρομέας προσπάθησε να διορθώσει το λάθος του, λέγοντας στο Times την Τρίτη: «Δεν έχω ποτέ δώσει πλαστό PCR test, αλλά έχω ακούσει φήμες για άλλους, ότι δίνουν πλαστά tests. Δεν έχω δώσει ποτέ πλαστό test και πάντα συμμορφώνομαι με τις οδηγίες και τους κανόνες των χωρών στις οποίες ταξιδεύω». Εάν αποδειχθεί όμως ότι το test το οποίο προσκόμισε στις αρχές τότε ο Andrew Butchart ήταν πλαστό, τότε θα χάσει την θέση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.