Ο πρώτος εμβολιασμένος αθλητής που «κόβεται» από το Τόκιο λόγω νόσησης

 Runbeat Team   18:51 19-07-2021  

Ο πρώτος εμβολιασμένος αθλητής που «κόβεται» από το Τόκιο λόγω νόσησης


O Ολλανδός επικοντιστής Rutger Koppelaar έγινε ο πρώτος αθλητής που αν και είναι εμβολιασμένος, «κόβεται» από τους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω νόσησης.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, υπάρχει συγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθηθεί όταν ένας αθλητής βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Koppelaar είναι το πρώτο «θύμα», όμως ο αποκλεισμός του δείχνει ότι οι διοργανωτές είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη διασπορά του κορωνοϊού στην Ιαπωνία.

 

«Μία εβδομάδα πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, εδώ είμαι θετικός στον κορονοϊό ενώ είμαι εμβολιασμένος για αρκετές εβδομάδες και τώρα χρειάζομαι 5 αρνητικά PCR tests για να πάω στο Τόκιο. Αυτό βέβαια δεν είναι δυνατό να γίνει, καθώς ο χρόνος που απομένει είναι πολύ λίγος.

Μπορεί να μου πάρει μέχρι οκτώ εβδομάδες για να βγω αρνητικός. Οι κανόνες είναι κανόνες αλλά είμαι στεναχωρημένος. Δεν έχω καθόλου βοήθεια σε αυτή τη σκ****κατάσταση. Έκανα ό,τι μπορούσα για να μην κολλήσω, αλλά από ότι φαίνεται οι προσπάθειές μου δεν ήταν αρκετές. Οπότε αναγκαστικά τώρα θα μείνω σπίτι. Ραντεβού στο Παρίσι το 2024», ανέφερε σε δηλωσή του ο άτυχος Ολλανδός αθλητής.