Ρεκόρ ημερησίων κρουσμάτων κορωνοϊού στους Ολυμπιακούς Αγώνες – σε απομόνωση μέλη της ομάδας στίβου της Αυστραλίας

 Runbeat Team   18:09 29-07-2021  

Ρεκόρ ημερησίων κρουσμάτων κορωνοϊού στους Ολυμπιακούς Αγώνες – σε απομόνωση μέλη της ομάδας στίβου της Αυστραλίας


Παρά τα αυστηρά μέτρα κατά του κορωνοϊού που τηρούνται στο Τόκιο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, μόνο την έκτη μέρα καταγράφηκαν 24 νέα κρούσματα, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ημέρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει φτάσει τα 193 και ανεβαίνει διαρκώς, παρά τις προσπάθειες των διοργανωτών.

 

Περίπου 40.000 αθλητές και μέλη αποστολών έχουν ταξιδέψει στην Ιαπωνία από το εξωτερικό με σκοπό να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, συνεπώς δεν είναι πολύ εύκολο να περιοριστεί η μετάδοση. Παράλληλα, η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι τρεις αθλητές που ανήκουν στην ομάδα στίβου της χώρας βρίσκονται αναγκαστικά σε απομόνωση στα δωμάτιά τους στο Ολυμπιακό Χωριό, μετά από επαφές τους με τον Αμερικανό αθλητή του επί κοντώ, Σαμ Κέντρικς, που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό σήμερα. Μέχρι στιγμής πάντως, οι τρεις αθλητές αναμένεται να αγωνιστούν κανονικά, εκτός εάν προκύψει κάτι νεότερο.

Η εφημερίδα «Sydney Morning Herald» αναφέρει ότι και τα 63 μέλη της αποστολής της ομάδας στίβου της Αυστραλίας έχουν τεθεί σε απομόνωση, λόγω των επαφών του επικοντιστή Κέρτις Μάρσαλ με τον Κέντρικς. Αυτό επιβεβαίωσε και η Ομοσπονδία της χώρας, σημειώνοντας όμως ότι εκτός από τους τρεις αθλητές που βρίσκονται σε απομόνωση, όλοι οι υπόλοιποι κυκλοφορούν κανονικά στο Ολυμπιακό Χωριό, συνεχίζοντας κανονικά τις δραστηριότητες και υποχρεώσεις τους, μετά από δύο ώρες απομόνωσης.