Μαραθώνιος Ολυμπιακών Αγώνων: Ο Nageeye ενθάρρυνε τον Abdi στα τελευταία 200 μέτρα για το χάλκινο! (Vid)

 Runbeat Team   10:22 08-08-2021  

Μαραθώνιος Ολυμπιακών Αγώνων: Ο Nageeye ενθάρρυνε τον Abdi στα τελευταία 200 μέτρα για το χάλκινο! (Vid)


Το χάλκινο μετάλλιο στον μεγάλο τελικό του μαραθωνίου των ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες κρίθηκε κυριολεκτικά στα τελευταία 200 μέτρα, με τον Bashir Abdi να ξεπερνάει τον Κενυάτη Lawrence Cherono και να τον αφήνει εκτός βάθρου.

Νικητής ήταν ο Eliud Kipchoge με 2:08:38, ενώ το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Abdi Nageeye με 2:09:58. Οι σκηνές στον τερματισμό ήταν φοβερές, καθώς οι δύο δρομείς που μπήκαν τελικά στα μετάλλια συνεργάστηκαν κατά κάποιο τρόπο για να αφήσουν εκτός τον Cherono.

 

Ο Nageeye και ο Abdi έχουν γεννηθεί στην Σομαλία, αν και αγωνίζονται με άλλα «χρώματα», εκπροσωπώντας την Ολλανδία και το Βέλγιο αντίστοιχα. Οι δύο άνδρες είναι πολύ καλοί φίλοι εδώ και πολλά χρόνια, και στα τελευταία μέτρα ο Abdi Nageeye, έχοντας εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό το ασημένιο μετάλλιο (ο Kipchoge είχε τερματίσει) παρότρυνε με χαρακτηριστικές κινήσεις τον Bashir Abdi να δώσει ό,τι έχει και να ξεπεράσει τον Cherono, για να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Bashir Abdi έκανε την υπερπροσπάθειά του στα τελευταία μέτρα, ο Cherono δεν κατάφερε να ακολουθήσει και τελικά το χάλκινο πήγε στον Βέλγο, με μόλις 2 δευτερόλεπτα διαφορά (2:10:00 έναντι 2:10:02 του Κενυάτη).

Δείτε το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο: