Ολυμπιακά Trials Αιθιοπίας: Στην Ολλανδία η διοργάνωση – πρόβλημα με τα έξοδα των αθλητών

 Runbeat Team   16:01 20-05-2021  

Ολυμπιακά Trials Αιθιοπίας: Στην Ολλανδία η διοργάνωση – πρόβλημα με τα έξοδα των αθλητών


Νέα προβλήματα έχουν προκύψει με τα Ολυμπιακά Trials της Αιθιοπίας, καθώς μετά τις απουσίες που υπήρχαν στα Trials Μαραθωνίου (νίκησε ο Kitata στους άνδρες, η Girma στις γυναίκες), τώρα πιθανότατα πολλοί αθλητές θα απουσιάσουν και από τα Trials για τις αποστάσεις από 800 έως 10.000 μέτρα. Η διοργάνωση δεν θα διεξαχθεί στην Αιθιοπία, καθώς όπως ανακοινώθηκε θα γίνει στο Hengelo της Ολλανδίας.

 

Τα Trials θα περιλαμβάνουν τους αγώνες των αποστάσεων 800 – 10.000 μέτρων και εκείνους των 3.000 στιπλ και θα γίνουν στις 8 Ιουνίου. Το πρόβλημα ωστόσο που έχει προκύψει, είναι πως ένας μεγάλος αριθμός αθλητών ίσως να μην καταφέρει να ταξιδέψει στην Ευρωπαϊκή χώρα. Η ομοσπονδία των αγώνων θα είναι σε θέση να καλύψει τα έξοδα κάποιων αθλητών (ταξίδι, διαμονή, μετακινήσεις κτλ), αλλά όχι όλων, κάτι το οποίο είναι πιθανό να δημιουργήσει προβλήματα σε αθλητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ή κάποιον χορηγό για να τους βοηθήσει να κυνηγήσουν το όνειρο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όσοι αθλητές εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση, θα μεταβούν στην Ολλανδία και θα μείνουν στο ξενοδοχείο μέχρι τη μέρα που θα χρειαστεί να αγωνιστούν. Σε κάθε περίπτωση όμως τα μεγάλα ονόματα δεν θα λείψουν, καθώς το παρών αναμένεται να δώσουν μεταξύ άλλων οι Gudaf Tsegay και Letesenbet Gidey.

 

Δείτε παρακάτω τις συμμετοχές: