Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων και επίσημα ο Bekele

 Runbeat Team   13:33 03-07-2021  

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων και επίσημα ο Bekele


Ανακοινώθηκε η ομάδα μαραθωνίου της Αιθιοπίας από την ομοσπονδία της χώρας, με τον Kenenisa Bekele να μένει τελικά εκτός λίστας.

Ο τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης δεν θα τρέξει στον μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς η ομοσπονδία της χώρας του αποφάσισε να τον αποκλείσει, καθώς ο ίδιος αποφάσισε να μην αγωνιστεί στα Ολυμπιακά Trials της Αιθιοπίας, λόγω του ρίσκου που υπήρχε να τραυματιστεί εκείνη την περίοδο.

Η απουσία του έμπειρου δρομέα οφείλεται στο ότι ο αγώνας στον οποίο θα έπρεπε να τρέξει ήταν 35 χιλιομέτρων, και θεώρησε πως ένας τόσο δύσκολος και μεγάλος αγώνας σε κοντινή ημερομηνία με τον μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων μπορούσε να κάνει μόνο κακό στους αθλητές. Οι δύο αγώνες απείχαν τότε γύρω στις 14 εβδομάδες και ο Bekele είχε πει πως δεν θα είχε αρκετό χρόνο για να κάνει αποκατάσταση και σωστή προετοιμασία. Να θυμίσουμε ότι ο Bekele είχε ξεσπάσει για την μη επιλογή του στην ομάδα μαραθωνίου της Αιθιοπίας, ενώ αρχικά, η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αιθιοπίας είχε δώσει το «πράσινο φως» για την παρουσία του Bekele στο Τόκιο.

 

Στην ομάδα μαραθωνίου της Αιθιοπίας συμπεριλήφθηκαν τρεις δρομείς, οι οποίοι είναι οι Shura Kitata (νικητής των Trials μαραθωνίου της χώρας), Lelisa Desisa (παγκόσμιος πρωταθλητής και νικητής στους major μαραθωνίους της Νέας Υόρκης και της Βοστώνης) και ο Sisay Lemma, που έχει καταφέρει να πάρει τρεις τρίτες θέσεις στους μαραθωνίους του Λονδίνο, του Τόκιο και του Βερολίνου.