Στα Ολυμπιακά Trials μαραθωνίου της Αιθιοπίας μέσα από τα… μάτια του Αλέξανδρου Σούκουλη (Vid)

 Runbeat Team   18:02 13-12-2022  

Στα Ολυμπιακά Trials μαραθωνίου της Αιθιοπίας μέσα από τα… μάτια του Αλέξανδρου Σούκουλη (Vid)


Ο Αλέξανδρος Σούκουλης είχε βρεθεί στην Αιθιοπία το 2021 για ένα διάστημα, πραγματοποιώντας προπονήσεις με σκοπό να εκμεταλλευτεί τις συνθήκες που υπάρχουν στην Αφρικανική χώρα.

Περίπου 1.5 χρόνο μετά, ο Έλληνας αθλητής δημοσίευσε ένα βίντεο στο κανάλι του στο YouTube στο οποίο μπορούμε να παρακολουθήσουμε την ανάλυσή του για τα Ολυμπιακά Trials μαραθωνίου της Αιθιοπίας, μέσα από δικά του πλάνα, καθώς βρέθηκε στον αγώνα που έγινε τον Μάιο του 2021. Μέσα από το βίντεο στο κανάλι του, ο Αλέξανδρος Σούκουλης περογράφει με την ματιά του αθλητή όλα όσα έγιναν στον αγώνα, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

 

Ο αγώνας ήταν 35 χιλιομέτρων και μόνο οι πρώτοι τρεις θα έπαιρναν την πρόκριση για τον μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Παρότι η οργάνωση ήταν σχετικά χαμηλού επιπέδου και «αυτό είναι το ωραίο» όπως λέει χαρακτηριστικά ο Έλληνας δρομέας, ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος κυρίως στους άνδρες, ενώ στις γυναίκες υπήρξαν σε μεγάλη διάρκεια «λαγοί» για να τις κρατήσουν σε ρυθμό 3:25 – 3:30. Νικητής στους άνδρες ήταν ο Shura Kitata και νικήτρια στις γυναίκες η Tigist Girma, με τον αγώνα να γίνεται με καλές καιρικές συνθήκες.

Οι έξι Αιθίοπες αθλητές που πήγαν τελικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες σημείωσαν εντυπωσιακά ατομικά ρεκόρ, κάτι για το οποίο παίζει ρόλο το υψόμετρο στο οποίο κάνουν προπόνηση, αλλά και εκείνο του αγώνα, που έγινε στα 2.000 μέτρα. Παρόλα αυτά, δεν τερμάτισαν σε πολύ καλές θέσεις, καθώς τα trials ήταν σε κοντινή ημερομηνία με την διοργάνωση του Τόκιο.

 

Ο Αλέξανδρος Σούκουλης κατάφερε μετά από πολύ καιρό και προσπάθεια να πάρει την άδεια από την ομοσπονδία της Αιθιοπίας, και δημοσίευσε το βίντεο με την πολύ χρήσιμη ανάλυσή του. Για περισσότερα βίντεο από τον Αλέξανδρο Σούκουλη, μπορείτε να κάνετε subscribe στο κανάλι του, Temple of Running πατώντας εδώ.