Ν. Γκαβέλας και Σ. Γκαραγκάνης, οι μεγάλοι πρεσβευτές της «Ειρηνοδρομίας 2022»

 Runbeat Team   18:47 23-03-2022  

Ν. Γκαβέλας και Σ. Γκαραγκάνης, οι μεγάλοι  πρεσβευτές της «Ειρηνοδρομίας 2022»


Οι προετοιμασίες για την διοργάνωση «Ειρηνοδρομία 2022» συνεχίζονται πυρετωδώς και ο σπουδαίος αγώνας που θα διεξαχθεί την Κυριακή 15 Μαίου αποκτά φέτος ένα ιδιαίτερο κοινωνικό αποτύπωμα! Στο πλαίσιο της δράσης για συμπερίληψη όλων των πολιτών μέσα στην ίδια «οικογένεια», αλλά και του δικαιώματος των ίσων ευκαιριών των πολιτών, η Ειρηνοδρομία υποστηρίζει μέσα από τις πρωτοβουλίες της τον «Φάρο Τυφλών της Ελλάδος» (www.fte.org.gr). Μεγάλοι πρεσβευτές αυτής της συνεργασίας, οι παραολυμπιονίκες του Τόκιο Νάσος Γκαβέλας και Σωτήρης Γκαραγκάνης! Οι δύο λαμπροί αθλητές θα αποτελέσουν το σημείο αναφοράς των κοινωνικών εκδηλώσεων, αλλά και των αγωνιστικών δράσεων!

 

Δύο ακόμη σημαντικοί φορείς στηρίζουν τη διοργάνωση και την κοινωνική της υπόσταση η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΟΑΜ – ΑμεΑ) όπως και ο οργανισμός «Κόσμος χωρίς Πολέμους και Βία» (ΚΧΠΒ). Επίσης, η Οργανωτική Επιτροπή, στην οποία προεδρεύει η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου, ανακοίνωσε την στήριξη των δράσεων και του κοινωνικού έργου του Συλλόγου «Δρομείς Ελπίδας».

Με το νόημα της ειρήνης στον κόσμο να είναι πιο επίκαιρο από ποτέ αυτήν την εποχή, το μεγάλο μήνυμα της «Ειρηνοδρομίας 2022» είναι:

«Τρέχουμε για την Ειρήνη, κεδίζουμε τη Ζωή»

Η “Ειρηνοδρομία” περιλαμβάνει μια σειρά δρομικών αγωνισμάτων 2,5χλμ, 5χλμ, 10χλμ και 1000μέτρων – διαδρομή ευαισθησίας. Ο αγώνας των 5χλμ. & των 10χλμ. διεξάγεται σε πιστοποιημένη διαδρομή από την AIMS και τον ΣΕΓΑΣ η οποία, ενταγμένη στο επίσημο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, επιλέγεται τα τελευταία χρόνια από δρομείς όλης της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, καθώς θεωρείται μια από τις πιο «γρήγορες» διαδρομές της Αττικής.

 

Ο αγώνας εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Παναγούλεια» στη μνήμη του Αλέξανδρου Παναγούλη, ο οποίος έχασε τη ζωή του δίπλα στην ομώνυμη πλατεία, διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημήτριου σε συνεργασία με το σωματείο κλασσικού αθλητισμού Ο.Φ.Κ.Α Οδυσσέας, υλοποιείται με τη στήριξη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ). Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ.

Για περισσότερες πληροφορίες, https://www.eirinodromia.gr/ και Facebook https://www.facebook.com/Eirinodromia/

Δείτε τα συναρπαστικά στιγμιότυπα της Ειρηνοδρομίας 2019: