Ντεμπούτο του Πανταζή στην Καρλσρούη, όλες οι λεπτομέρειες για το πρώτο «χρυσό» μίτινγκ

 Runbeat Team   11:30 26-01-2022  

Ντεμπούτο του Πανταζή στην Καρλσρούη, όλες οι λεπτομέρειες για το πρώτο «χρυσό» μίτινγκ


Αντίστροφα μετρούν οι φίλοι του κλασικού αθλητισμού για το πρώτο World Athletics Indoor Tour Gold meeting του 2022, το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί μεθαύριο Παρασκευή 28/01 στη Καρλσρούη.

Οι διοργανωτές του INIT Meeting Karlsruhe υπόσχονται μία άρτια διοργάνωση και οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα πάρουν μέρος είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία τους ενόψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου.

Ντεμπούτο στον κλειστό στίβο θα κάνουν στην Καρλσρούη αρκετοί σπουδαίοι αθλητές και αθλήτριες, ενώ σίγουρα ξεχωρίζει το όνομα του Ολυμπιονίκη και κυρίαρχου την περυσινή σεζόν στο επί κοντώ, Mondo Duplantis.

Στο μίτινγκ θα υπάρχει και μία ελληνική συμμετοχή καθώς ο Ανδρέας Πανταζής θα ξεκινήσει τη χρονιά από τη Γερμανία. Ο νεαρός τριπλουνίστας θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις της σεζόν. Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού είναι σε καλή κατάσταση, κάτι που έχει δείξει και στις προπονήσεις που έχουν προηγηθεί και θα επιδιώξει από νωρίς στη σεζόν να πετύχει μια επίδοση ανάλογη των δυνατοτήτων του. Ο Πανταζής έχει ατομικό ρεκόρ στον κλειστό στίβο 16,26 μ. από το χειμώνα του 2020, ενώ στον ανοιχτό 16,86 μ. από το καλοκαίρι του 2021.

 

Στα επτά «χρυσά» μίτινγκς που θα διεξαχθούν η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει αποφασίσει να βαθμολογούνται συγκεκριμένα αγωνίσματα κι έτσι για το 2022 έχουν επιλεγεί τα εξής:

Γυναίκες: 400μ., 1500μ., 60μ. εμπόδια, ύψος, μήκος.

Ανδρών: 60μ., 800μ., 3000μ./5000μ, επί κοντώ, τριπλούν, σφαιροβολία.

Τα τρία καλύτερα αποτελέσματα κάθε αθλητή θα υπολογίζονται στη συνολική βαθμολογία του. Ο αθλητής με τους περισσότερους πόντους σε κάθε βαθμολογική κατηγορία στο τέλος του γύρου θα ανακηρυχθεί νικητής και θα του απονεμηθεί ένα μπόνους 10.000 δολαρίων, ενώ θα του δοθεί και μία συμμετοχή ελευθέρας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που θα διεξαχθεί τον Μάρτιο στο Βελιγράδι.

Μετά την Καρλσρούη, η «χρυσή» σειρά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας θα μεταβεί στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Μανχάταν (29 Ιανουαρίου) και στο Στέιτεν (6 Φεβρουαρίου) πριν επιστρέψει στην Ευρώπη για τις συναντήσεις στο Λιεβίν (17 Φεβρουαρίου), στο Μπέρμιγχαμ (19 Φεβρουαρίου) και στο Τορούν ( 22 Φεβρουαρίου). Η αυλαία θα πέσει στις 2 Μαρτίου στη Μαδρίτη.

Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή αρκετοί σπουδαίοι αθλητές και αθλήτριες στα συγκεκριμένα μίτινγκς και συγκεκριμένα στο Müller Indoor Grand Prix στο Μπέρμιγχαμ, παρούσα θα είναι η «ασημένια» Ολυμπιονίκη των 800 μέτρων, Keely Hodgkinson. Στους Αγώνες Millrose θα πρωταγωνιστήσουν η Ολυμπιονίκης στα 800 μέτρα Athing Mu, ο ολυμπιονίκης της σφαιροβολίας Ryan Crouser, η Ολυμπιονίκης στο επί κοντώ Katie Nageotte και ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα 60μ. κλειστού στίβου το 2016, Trayvon Bromell, ο οποίος θα τρέξει επίσης στο New Balance Indoor Grand Prix, μαζί με τον κάτοχοτου παγκοσμίου ρεκόρ στα 60μ. κλειστού στίβου, Grant Holloway.

Στο Meeting Hauts-de-France Pas-de-Calais θα αγωνιστούν ο Ολυμπιονίκης στα 100μ. Marcell Jacobs, ο Ολυμπιονίκης στα 1500μ., Jakob Ingebrigtsen και η Gudaf Tsegay, η οποία επιστρέφει στο στάδιο που πέτυχε το παγκόσμιου ρεκόρ στα 1500μ. κλειστού στίβου πέρυσι και αυτή τη φορά θα τρέξει στο μίλι. Ένα χρόνο μετά τη συναρπαστική… μάχη τους στα 3000 μέτρα στο Λιεβίν, η τριάδα Getnet Wale, Selemon Barega και Lamecha Girma θα αγωνιστεί ξανά στην απόσταση στο Copernicus Cup στο Τορούν.


<iframe width="543" height="471" src="https://www.youtube.com/embed/ox187-Jkdps" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>