Οι ομορφότερες πόλεις του κόσμου για τρέξιμο

 Runbeat Team   19:30 31-01-2021  

Οι ομορφότερες πόλεις του κόσμου για τρέξιμο


Ασφαλώς και ζούμε σε μία από τις ωραιότερες χώρες του κόσμου, με την Ελλάδα να έχει απίστευτη ποικιλομορφία σε σχέση με τις τοποθεσίες της και τις εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει στους δρομείς. Υπάρχουν όμως κάποιες πόλεις, εκτός Ελλάδας που θα άξιζε έστω μία φορά να τις επισκεφθούμε ως δρομείς και να τρέξουμε σε αυτές λόγω των μοναδικών χαρακτηριστικών τους.

Σημαντικό είναι να θυμόμαστε ότι μπορούμε να τρέξουμε παντού, χωρίς να έχει σημασία σε ποια πόλη ή χώρα βρισκόμαστε. Τα μέτρα που υπάρχουν για την καταπολέμηση της πανδημίας μας κρατούν «πίσω» από τέτοιες εξορμήσεις, όμως θα ξαναέρθει η στιγμή που θα μπορούμε να σχεδιάσουμε τέτοια ταξίδια που θα αποτελέσουν μοναδικές εμπειρίες στη ζωή μας.

Παρίσι, Γαλλία

Μία από τις αναμενόμενες επιλογές. Η πρωτεύουσα της Γαλλίας είναι ανάμεσα στις δημοφιλέστερες πόλεις του κόσμου και όχι άδικα, λόγω του πολιτισμού, της ομορφιάς και της ιστορίας της. Σαν δρομείς θα έχουμε πολλές επιλογές για τρέξιμο, έχοντας να διαλέξουμε από τρέξιμο στις γειτονιές του Παρισιού, τον Πύργο του Άιφελ έως στις όχθες του Σηκουάνα. Αν θέλουμε να κάνουμε μεγαλύτερη απόσταση υπάρχει και η επιλογή του Δάσους του Βινσέν, που βρίσκεται στο 12 διαμέρισμα του Παρισιού και είναι το μεγαλύτερο δημόσιο πάρκο της Γαλλικής πόλης. Επίσης, με τόσα μουσεία που διαθέτει το Παρίσι, θα έχουμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε και ένα μικρό tour εντός της πόλης.

Άμστερνταμ, Ολλανδία