Πως μπορεί το τρέξιμο να γίνει μία όμορφη συνήθεια

 Runbeat Team   9:30 19-04-2021  

Πως μπορεί το τρέξιμο να γίνει μία όμορφη συνήθεια


Με την ευχή να επανερχόμαστε στην πραγματικότητα που γνωρίζαμε πριν την πανδημία και να αρχίσουν σιγά σιγά οι αγώνες, καλό θα είναι να οργανωθούμε σταδιακά και να είμαστε έτοιμοι να επανέρθουμε σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Είτε ασχολούμασταν από παλιά με το τρέξιμο, είτε είμαστε νέοι και αρχάριοι στο χώρο υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να κάνουμε το τρέξιμο μία όμορφη συνήθεια.

 

Εάν σας αρέσει το τρέξιμο, αλλά χρειάζεστε μία έξτρα… ώθηση για να το συνηθίσετε και να το κάνετε μία υγιή συνήθεια, μπορείτε να ακολουθήσετε μερικές από τις συμβουλές μας.

- Εγγραφείτε σε έναν αγώνα

Ίσως αυτό που σας λείπει για να αποκτήσετε το απαραίτητο κίνητρο να είναι κάτι το πιο επίσημο. Όταν εγγραφούμε σε έναν αγώνα τρεξίματος, αποκτάμε τη θέληση να προετοιμαστούμε κατάλληλα και βρίσκουμε χρόνο για να φτάσουμε στον στόχο μας. Με αυτό τον τρόπο, εμβαθύνουμε περισσότερο στο τρέξιμο, μαθαίνουμε νέα πράγματα και το εντάσσουμε στην καθημερινότητά μας.

- Βάλτε στόχους

Κάτι επίσης σημαντικό για να βάλετε το τρέξιμο για τα καλά στη ζωή σας είναι το να θέσετε κάποιους στόχους. Ένας πολύ κοινός στόχος είναι το να τερματίσετε σε κάποιον αγώνα ή εάν είστε πιο «προχωρημένοι», να προσπαθήσετε να ξεπεράσετε τον εαυτό σας, κάνοντας ένα νέο προσωπικό ρεκόρ. Αυτό μπορεί να σας ενθαρρύνει να γίνετε πιο «ζεστοί» με το τρέξιμο και είναι ένας πολύ βασικός τρόπος για να αποκτήσετε τη συνήθεια που θέλετε.

- Ξεκινήστε πιο χαλαρά

Όταν ένας δρομέας ξεκινάει την ενασχόλησή του με το τρέξιμο, ίσως πολλές φορές να παρασυρθεί από τον ενθουσιασμό και να αθληθεί περισσότερο από ότι πρέπει. Δεν είναι ανάγκη από τον πρώτο μήνα να ξεκινήσετε τα… σπριντ ή τις πολύ μεγάλες αποστάσεις. Με τη μεθοδική προπόνηση και την κατάλληλη προετοιμασία, η οποία επίσης μπορεί να γίνει μία ευχάριστη συνήθεια, θα φτάσετε στο σημείο που επιθυμείτε. Το τρέξιμο σε έναν μέτριο προς χαμηλό ρυθμό είναι το πρώτο επίπεδο για να αποκτήσετε την απαραίτητη για τη συνέχεια αντοχή.

- Κάντε διαφορετικές διαδρομές

Με το να αποφεύγετε τη ρουτίνα, κάνετε τη ζωή και την καθημερινότητά σας πιο ενδιαφέρουσα. Το ίδιο ισχύει και στο τρέξιμο. Προσπαθήστε να μην ακολουθείτε τις ίδιες διαδρομές όταν βγαίνετε για τρέξιμο, αλλά και γενικότερα να αλλάζετε συχνά πράγματα τα οποία μπορεί να σας κάνουν να το δείτε σαν ρουτίνα. Το τρέξιμο είναι μία πολύ ωραία και ωφέλιμη συνήθεια, η οποία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σας κάνει να το αποφύγετε.