Σημάδια ότι το τρέξιμο μας αρέσει λίγο… παραπάνω

 Runbeat Team   9:20 20-02-2021  

Σημάδια ότι το τρέξιμο μας αρέσει λίγο… παραπάνω


Το τρέξιμο μπορεί να γίνει μία από τις πιο όμορφες μορφές άσκησης με την οποία μπορεί να ασχοληθεί κάποιος. Πότε όμως καταλαβαίνουμε ότι ίσως μας αρέσει λίγο παραπάνω; Διαβάστε τα παρακάτω σημάδια που μας δείχνουν πότε έχουμε πάει λίγο παρακάτω το τρέξιμο...

Θεωρούμε πως το περπάτημα είναι ένα… χάσιμο χιλιομέτρων

Μπορεί να έχουμε αναπτύξει μία τέτοια σχέση με το τρέξιμο, σε σημείο που το περπάτημα μας μοιάζει σαν μία σπατάλη ενέργειας και χιλιομέτρων.

Μας «χαλάει» να ακούμε κάποιον να λέει λάθος το όνομα μίας εταιρίας αθλητικών ειδών

Η συνεχής ενασχόληση με το τρέξιμο, δεν μένει μόνο στο αθλητικό κομμάτι, αφού ο εξοπλισμός παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή ενός δρομέα. Εάν φτάσουμε σε σημείο να έχουμε πρόβλημα με κάποιον που είπε λάθος μία εταιρία αθλητικών ειδών, όπως πολλές φορές συμβαίνει με τη Nike ή την Adidas.

Τρέχουμε ενώ δεν πρέπει

Κάποιοι τραυματισμοί, είτε μικροί είτε μεγάλοι, είναι σε θέση να μας κρατήσουν για λίγο καιρό εκτός δράσης, αφού το σώμα μας δεν θα είναι σε θέση να τρέχει. Το να τρέχουμε με γάζες και άλλων ειδών υποστηρικτικά, μπορεί να κάνει μόνο κακό στην εικόνα και στο σώμα μας.

Δικαιολογούμε κάποια έξοδα, χωρίς να ξέρουμε το γιατί

Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο εξοπλισμός στο τρέξιμο περιλαμβάνει από ρούχα έως μικρά gadgetsπου μας βοηθούν να αποδώσουμε καλύτερα. Τι σημαίνει όμως το ότι δεν ξέρουμε το γιατί ξοδεύουμε; Σημαίνει ότι όταν αγοράζουμε για παράδειγμα παπούτσια για τρέξιμο, δεν είναι ανάγκη να πάμε απευθείας στην πιο ακριβή επιλογή, χωρίς καν να ξέρουμε γιατί κοστίζει τόσο πολύ. Το ίδιο ισχύει βέβαια με όλα τα περιφερειακά του τρεξίματος, καθώς συναντάμε πληθώρα επιλογών και παροχών.

Χλευάζουμε το στιλ τρεξίματος κάποιου

Υπάρχουν άτομα που ίσως να τρέχουν λίγο περίεργα ή να έχουν λανθασμένη στάση του σώματος. Εμείς, που ίσως είμαστε πιο έμπειροι σε αυτό το κομμάτι, δεν είναι ανάγκη να χλευάζουμε το στιλ κάποιου. Κάτι που μπορούμε να κάνουμε είναι να βοηθήσουμε κάποιο άτομο σε αυτόν τον τομέα, με συμβουλές και άλλα tips.

Ξοδεύουμε περισσότερο χρόνο για να γυμναστούμε σε σχέση με αυτόν που περνάμε με τα δικά μας πρόσωπα

Ακόμα μία υπερβολή, καθώς πρέπει πάντα να βρίσκουμε τρόπο για τα κοντινά μας πρόσωπα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραμελούμε τη γυμναστική μας, όμως η υπερπροπόνηση μόνο κακό μπορεί να μας κάνει.

Δεν έχουμε «rest days»

Οι μέρες ξεκούρασης είναι αναπόσπαστο κομμάτι της προπόνησής μας και κάτι το οποίο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραμελούμε. Η μεγάλη αντοχή που μπορεί να έχουμε χτίσει με τα χρόνια, δεν μας απαγορεύει από το να περάσουμε κάποιες μέρες χωρίς να τρέξουμε καθόλου, κάτι το οποίο πρέπει να βάζουμε στο πρόγραμμά μας.

Απογοητευόμαστε όταν χάνουμε ένα ρεκόρ για μόλις 1 δευτερόλεπτο

Πολλοί μπορεί να πουν ότι όταν κυνηγάμε ένα προσωπικό ρεκόρ, πρέπει να το κάνουμε μεθοδικά, και έχουν δίκιο. Το να μην καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας για μόλις ένα δευτερόλεπτο, ή τέλος πάντων για λίγα δευτερόλεπτα, σίγουρα δεν είναι αυτό που θέλουμε, αλλά εντάξει, πρέπει να σκεφτούμε τη θετική του πλευρά. Η θετική πλευρά σε αυτό το γεγονός είναι ότι είμαστε κοντά και πως με λίγη ακόμα προσπάθεια θα κατακτήσουμε τον στόχο μας, όποιος και αν είναι αυτός.