Τα αθλήματα που θα «απογειώσουν» το τρέξιμό μας!

 Runbeat Team   11:15 07-04-2021  

Τα αθλήματα που θα «απογειώσουν» το τρέξιμό μας!


Υπάρχουν μερικά αθλήματα τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν άψογα σε συνδυασμό με το τρέξιμο, απογειώνοντας τις επιδόσεις μας. Το συγκεκριμένο φαινόμενο λέγεται cross – training και γίνεται με σκοπό να πάρουμε τα θετικά που μπορεί να μας δώσει ένα άλλο άθλημα και να τα «χρησιμοποιήσουμε» κατά κάποιο τρόπο στη σχέση μας με το τρέξιμο.

 

Πριν αρχίσουμε να αναλύουμε τα πέντε κορυφαία cross – training αθλήματα, καλό είναι να γνωρίζουμε πως το κάθε άθλημα έχει τα θετικά του, είτε έχει σχέση με το τρέξιμο, είτε όχι. Μεγάλη διαφορά μπορούμε να συναντήσουμε στα ομαδικά αθλήματα, τα οποία έχουν μία κύρια διαφορά σε σχέση με το τρέξιμο, την άθληση με άλλα άτομα για την επίτευξη ενός κοινού στόχου. Με τα ομαδικά αθλήματα ένας μοναχικός δρομέας μπορεί να κοινωνικοποιηθεί, να βρει άλλα άτομα με τα οποία μοιράζεται κοινά ενδιαφέροντα. Κάτι που μπορούμε επίσης να κάνουμε με κάποιο άλλο άθλημα, διαφορετικό από το τρέξιμο, είναι να αποκτήσουμε νέες εμπειρίες, συμμετέχοντας σε διοργανώσεις στις οποίες δεν το είχαμε ξανακάνει.

Μερικά από τα καλύτερα αθλήματα για να κάνετε συνδυαστικά με το τρέξιμο

- Κολύμβηση

Η κολύμβηση είναι ένα άθλημα που γυμνάζει ταυτόχρονα όλο το σώμα μας. Ένας δρομέας χρειάζεται δυνατά πόδια και με την άθληση στο νερό γυμνάζει και τα πόδια και τα χέρια του. Η κολύμβηση επίσης ξεκουράζει και χαλαρώνει έναν αθλητή μετά από μία έντονη προπόνηση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και ως μέσο αποθεραπείας και αποκατάστασης. Με 45 λεπτά δύο φορές την εβδομάδα, η κολύμβηση σίγουρα θα μας κάνει καλύτερους.

-Ποδήλατο

Εκτός από το ότι αποτελεί ένα μέσο μετακίνησης, το ποδήλατο είναι επίσης κάτι το οποίο γυμνάζει τα πόδια ενός αθλητή. Ένας δρομέας μπορεί να «χτίσει» καλύτερη αντοχή, ενώ παράλληλα με το ποδήλατο μαθαίνει να διαχειρίζεται καλύτερα την αναπνοή του. Κάνοντας ποδήλατο για μία ώρα, δύο φορές την εβδομάδα και συνδυαστικά με το πρόγραμμα τρεξίματός μας, μπορούμε να έχουμε όλα τα οφέλη και από τα δύο, κρατώντας την κατάλληλη ισορροπία.

- Τένις