Τερμάτισε στο… ιατρείο

 Runbeat Team   12:20 09-08-2021  

Τερμάτισε στο… ιατρείο


Οι καιρικές συνθήκες στο Σαπόρο κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν αρκετά δύσκολες για τους αθλητές, με αποτέλεσμα το 30% των δρομέων που έλαβαν μέρος να μην καταφέρνουν να τερματίσουν.

Ο Zane Robertson από τη Νέα Ζηλανδία αποτελεί μία εξαίρεση, καθώς αν και τερμάτισε, κατέρρευσε κατευθείαν και ξύπνησε στο ιατρείο. Ο Robertson βρισκόταν στις πρώτες θέσεις στο πρώτο μισό του αγώνα, έχοντας κάνει μία πραγματική υπερπροσπάθεια για να βρίσκεται εκεί. Στη συνέχεια, όπως λέει ο ίδιος όλα έσβησαν γύρω του και χωρίς να θυμάται τίποτα, απλά τερμάτισε τον αγώνα.

 

Ο 31χρονος τερμάτισε εν τέλει στην 36η θέση, χάνοντας για λίγο τις αισθήσεις του στον τερματισμό. Με ανάρτησή του, ο Robertson εξηγεί τι έγινε, αλλά και το πως ξύπνησε στο ιατρείο.

«Τα έδωσα όλα σήμερα εκεί έξω, χωρίς δικαιολογίες. Βρισκόμουν σε τροχιά πρώτης δεκάδες και ίσως μεταλλίου μέχρι το 30ο με 31ο χιλιόμετρο. Εδώ μπορείτε να δείτε μία φωτογραφία μου που περνάω τον Desisa από την Αιθιοπία λίγο πριν “σβήσουν τα φώτα” κοντά στο 32ο χιλιόμετρο.

Κάπως έφτασα στον τερματισμό, χωρίς να θυμάμαι τίποτα όμως. Μετά τον τερματισμό ξύπνησα στην σκηνή του γιατρού σε μία μπανιέρα με παγωμένο νερό και με ένα θερμόμετρο στον κ**ο μου.

Μεγάλος σεβασμός σε όσους αγωνίστηκαν σε τέτοιες συνθήκες σήμερα.

Ιαπωνία σε ευχαριστώ που διοργάνωσες τον δυσκολότερο αγώνα που έχω τρέξει ποτέ».