Insight View: Το δυνατό tempo της ομάδας του Ελβετού Wanders (Vid)

 Runbeat Team   18:33 12-03-2021  

Insight View: Το δυνατό tempo της ομάδας του Ελβετού Wanders (Vid)


Την εκπληκτική προπόνηση tempo run που πραγματοποιήθηκε στο Ίτεν της Κένυας από την ομάδα του Ελβετού Julien Wanders δημοσίευσαν στα social media οι εκ των κορυφαίων ευρωπαίων δρομέων μεγάλων αποστάσεων Julien Wanders και Jake Robertson.

Το tempo run της ομάδας ήταν πολύ δυνατό και «έσπασε» σε τριάρια. Οι αθλητές είχαν μέσο όρο 3:03 στο pace τους, αφού ξεκίνησαν στο 3:08 και το έριξαν στο 2:59. Η απόσταση που διένυσαν ήταν 15 χιλιόμετρα και ο ρυθμός που ακολούθησαν χαρακτηρίζεται marathon pace. Να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένοι αθλητές δουλεύουν για να σπάσουν το χρόνο 2:08:00 σε επίπεδο μαραθωνίου.

 

Να σημειωθεί πως ο Wanders, μαζί με τον Νορβηγό Sondre Moen και τον Robertson έχουν αποδείξει πως οι πολύ καλές επιδόσεις στο τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων δεν είναι θέμα DNA των Κενυατών και των Αιθιόπων κορυφαίων δρομέων, με τον πρώτο μάλιστα να κατέχει το ευρωπαϊκό ρεκόρ ημιμαραθωνίου με χρόνο 59:13, αλλά και το ευρωπαϊκό ρεκόρ στα 10 χιλιόμετρα, με χρόνο 27:13, το οποίο πραγματοποίησε στη Βαλένθια.

Στις φωτογραφίες και το βίντεο που ανέβασε ο Robertson στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, μπορούμε να δούμε αποσπάσματα από την προπόνηση της ομάδας του Wanders, η οποία περιλαμβάνει εξαιρετικούς αθλητές, συνθέτοντας ένα αρκετά «international» γκρουπ. Ενδεικτικά, μέλη της ομάδας είναι ο Γερμανός Aman Petros, ο Κενυάτης Denis Kipngeno και η σύζυγος του Jake Robertson, Magdalyne Masai.

Δείτε παρακάτω το βίντεο από το λογαριασμό του Robertson: