Ακόμη και παγκόσμιας κλάσης αθλητές δίνουν μάχη επιβίωσης – Χωρίς χορηγό ο J. Robertson

 Runbeat Team   20:03 22-01-2022  

Ακόμη και παγκόσμιας κλάσης αθλητές δίνουν μάχη επιβίωσης – Χωρίς χορηγό ο J. Robertson


Οι οικονομικές απολαβές που έχουν οι αθλητές στίβου και πιο συγκεκριμένα αθλητές στο τρέξιμο μπορεί να διαφέρουν ανάλογα το πόσο δημοφιλής είναι κάποιος, αλλά και το τι συμφωνίες έχει κάνει με εταιρείες – χορηγούς. Δυστυχώς όμως, το τρέξιμο δεν είναι όπως κάποια άλλα αθλήματα με μεγαλύτερη προβολή όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, με αποτέλεσμα μαραθωνοδρόμοι παγκόσμιας κλάσης να δίνουν μάχη επιβίωσης και να δυσκολεύονται να προχωρήσουν σωστά τις προπονήσεις τους.

Ένας εξ αυτών είναι ο Jake Robertson, ο οποίος αποτελεί ένα από τους κορυφαίους δρομείς της Νέας Ζηλανδίας, αλλά και του κόσμου. Ένας αρκετά σταθερός αθλητής, με πολύ καλές επιδόσεις που τις περισσότερες φορές προσπαθεί να βρίσκεται στο γκρουπ με τους πρώτους δρομείς, αυτή την περίοδο βρίσκεται χωρίς χορηγό αθλητικών παπουτσιών.

 

Όπως είναι απόλυτα φυσικό και λογικό, τα αθλητικά παπούτσια παίζουν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στην απόδοση των αθλητών, αλλά και στην οικονομική τους ενίσχυση ανάλογα με τη συμφωνία που υπάρχει. Το θέμα της χορηγίας του Robertson ανέδειξε ο λογαριασμός στο Instagram «Protosofthegram» που ασχολείται με δρομικά θέματα, ζητώντας μάλιστα από τους followers του να κάνουν tag αθλητικές εταιρείες στα σχόλια προκειμένου να προβληθεί ο Νεοζηλανδός δρομέας (ο οποίος μάλιστα έχει και νέο προφίλ στο Instagram, αφού «χάκαραν» το παλιό του) και να αποκτήσει μία χορηγία που θα τον βοηθήσει σημαντικά.

Μεταξύ άλλων, άτομα στα σχόλια κάνουν την σύγκριση του πόσο εύκολα μπορεί ένας influencer να βρει νέους χορηγούς για να τους διαφημίσει, ενώ ένας δρομέας παγκόσμιας κλάσης έχει δυσκολία στο συγκεκριμένο θέμα.

Ο Jake Robertson έχει ατομικά ρεκόρ 13:15 στα 5.000 μέτρα, 27:30 στα 10.000 μέτρα, 27:28 στα 10 χιλιόμετρα δρόμου, 59:58 στον ημιμαραθώνιο και 2:08:26 στον μαραθώνιο.