Ασκήσεις για να ξεκινήσετε τέλεια την ημέρα σας

 Runbeat Team   11:02 24-01-2021  

Ασκήσεις για να ξεκινήσετε τέλεια την ημέρα σας


Το ξύπνημα είναι η αρχή μίας καινούριας ημέρας και ένας τρόπος για να ξεκινήσουμε ιδανικά, είναι να κάνουμε μερικές απλές ασκήσεις πριν, αλλά και αφού σηκωθούμε από το κρεβάτι μας. Όταν λέμε ασκήσεις βέβαια, δεν εννοούμε κάτι το έντονο, παρά μόνο μερικές ασκήσεις δύναμης και ελαστικότητας. Με μία ρουτίνα πρωινών ασκήσεων καθημερινά, θα νιώσουμε σύντομα τα αναρίθμητα οφέλη τους. Πάμε να δούμε μερικές απ' αυτές:

Overhead Stretch

Ενώ είμαστε ακόμα ξαπλωμένοι, εκτείνουμε τα χέρια μας πάνω από το κεφάλι μας και τεντώνουμε ολόκληρο το σώμα μας, από πάνω μέχρι κάτω, έως ότου πάρουμε μερικές ανάσες για να χαλαρώσουμε.

Knee Rolls

Έχουμε τους ώμους μας σε επαφή με το κρεβάτι χωρίς να τους κουνάμε. Τότε, περνάμε τα γόνατά μας ενωμένα αργά από την μία πλευρά και στη συνέχεια κάνουμε το ίδιο και στην άλλη πλευρά του κρεβατιού. Σημαντικό είναι να μην κουνάμε την πλάτη κα τους ώμους μας και να κοιτάμε προς τα πάνω.

Chest Stretch

Ακόμα μία άσκηση με βάση το τέντωμα των μυών μας, αυτή τη φορά όμως χωρίς να είμαστε ξαπλωμένοι. Έχοντας τα χέρια στους γοφούς μας, πηγαίνουμε μπροστά και πίσω τους ώμους μας μέχρι να νιώσουμε τους μυς του στέρνου μας να επιμηκύνονται.

On-the-spot Power Walking

Σηκωνόμαστε και ενώ έχουμε τα χέρια μας σε σχηματισμό «L», με τους αγκώνες προς τα έξω δηλαδή, ξεκινάμε να περπατάμε γρήγορα επιτόπια για 30 δευτερόλεπτα. Προσπαθούμε να σηκώνουμε τα πόδια μας μέχρι τους γλουτούς μας, με σκοπό να γυμνάσουμε ταυτόχρονα όλα μας τα άκρα.

Squats

Μία αρκετά γνωστή και συνηθισμένη άσκηση, τα squats μπορούν να γίνουν και με τη βοήθεια ενός κρεβατιού. Όσο κάνουμε την άσκηση, βρισκόμαστε στην άκρη του κρεβατιού μας, με σκοπό να το χρησιμοποιήσουμε συνδυαστικά. Για να εκτελέσουμε ένα καλό squat, επαναλαμβάνουμε την άσκηση ακουμπώντας την άκρη του κρεβατιού. Με 9 ή 10 επαναλήψεις είμαστε έτοιμοι.