Γ. Καλαπόδης: «Απέδειξα στον εαυτό μου ότι οι κόποι μου δεν πήγαν χαμένοι»

 Πάνος Κατσαρός   15:12 14-04-2022  

Γ. Καλαπόδης: «Απέδειξα στον εαυτό μου ότι οι κόποι μου δεν πήγαν χαμένοι»


Ο Γιώργος Καλαπόδης ήταν ο θριαμβευτής του 16ου Διεθνή Μαραθωνίου Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος», σημειώνοντας χρόνο 2:26:20 και παίρνοντας τη νίκη στον μεγάλο αγώνα με ατομικό ρεκόρ. Ο 33χρονος δρομέας εκμεταλλεύτηκε την εγκατάλειψη του Μπουσέιν που ήταν πρώτος μέχρι το 34ο χιλιόμετρο του αγώνα και τερμάτισε στην πρώτη θέση, αφήνοντας πίσω του τους Ιάσωνα Ιωαννίδη και Βαγγέλη Μαλλιόγλου.

 

Λίγες ημέρες μετά τη νίκη του στη Θεσσαλονίκη, ο δρομέας του Ολυμπιακού μίλησε στο Runbeat και αφηγήθηκε πως βίωσε τον τερματισμό, τι έκανε μετά τη νίκη του, ενώ αναφέρθηκε και στους επόμενους στόχους του.

«Ήταν μια σημαντική νίκη για εμένα αλλά και ένα καλό ατομικό ρεκόρ, απέδειξα στον εαυτό μου ότι οι κόποι μου δεν πήγαν χαμένοι... Χάσαμε δυο πολύτιμα χρόνια από την ζωή μας λόγω της πανδημίας και πήρα το αποτέλεσμα που άξιζα» μας λέει ο Γιώργος Καλαπόδης, για να προσθέσει στη συνέχεια: «Είμαι πολύ χαρούμενος όχι για το γεγονός μόνο αλλά επειδή μέσα από όλο αυτό έκανα δικούς μου ανθρώπους να χαρούν τόσο πολύ. Είναι πολύ ωραίο να προσφέρεις αυτά τα συναισθήματα».

«Συνεχίζω με πάθος για το άθλημα που αγαπώ και βιώνω όλα αυτά τα συναισθήματα»

Ο Γιώργος Καλαπόδης ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος στον αγώνα του κατά τη διάρκεια της διαδρομής, προσπαθώντας μα διατηρήσει τον ρυθμό που χρειαζόταν: «Ήμουν πολύ συγκεντρωμένος από την αρχή μέχρι το τέλος, η διαδρομή είναι μοναχική προσπάθησα να κρατήσω το ρυθμό μου πίστευα ακόμα ότι θα φτάσω και τον προπορευόμενο αθλητή, όπως και έγινε δηλαδή. Μόλις μπήκα στα τελευταία χιλιόμετρα, στην παραλιακή, το βλέμμα μου είχε κλειδώσει προς το λευκό Πύργο!».





Αναφορικά με τα συναισθήματα που «χάρισε» στους δικούς του ανθρώπους, ο Γιώργος Καλαπόδης τόνισε ότι μαζί του στον αγώνα ήταν η σύζυγός του και ο 5χρονος γιος του, ενώ η 2 ετών κόρη του πανηγύρισε μπροστά στην τηλεόραση τη μεγάλη του νίκη: «Στον αγώνα, είχα μαζί την γυναίκα μου και τον 5 ετών γιο μου. Εννοείται ότι χαρήκαμε πολύ για το γεγονός. Έχω και μία κορούλα 2 ετών που πανηγύριζε μπροστά στην τηλεόραση με την γιαγιά της».

Γ. Καλαπόδης: «Απέδειξα στον εαυτό μου ότι οι κόποι μου δεν πήγαν χαμένοι» runbeat.gr

Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι ένας δρομέας να πανηγυρίσει μία σημαντική του επιτυχία. Άλλοι επιλέγουν ένα γεύμα που δεν «επιτρέπεται» κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, άλλοι επιλέγουν απλά να ξεκουραστούν. Όταν ρωτήσαμε τον έμπειρο δρομέα τι έκανε μετά τον αγώνα, εκείνος μας είπε: «Ξεκουράστηκα λίγο στο ξενοδοχείο μετά τον μαραθώνιο και το βράδυ βγήκαμε βόλτα για αποκατάσταση».

«Μεγάλος μου στόχος η Κλασική Διαδρομή»

Κλείνοντας τη συνέντευξη, ο Γιώργος Καλαπόδης αναφέρθηκε στους επόμενους στόχους του, δηλαδή τις διοργανώσεις που «στοχεύει» μετά τη νίκη του στη Θεσσαλονίκη: «Επόμενος στόχος μου είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στις 7 Μαΐου στη Λαμία, στα 10.000 μέτρα, αν μου το επιτρέψει το σώμα μου. Ο μεγάλος μου στόχος είναι το Νοέμβριο, στην Κλασική Διαδρομή».